2 hete beteg az egy éves gyerekem!?
Figyelt kérdés
Egy éves,elöszőr orrfolyás,láz jelentkezett,orrcsepp läcsillapítót kapott.. elmúlt. 2 nap múlva vissza jött ugyanez a folyamat... most láz nincs,orrfolyás nincs. Viszont sűrű sárgás-fehér váladékot szívok az orrából kb óránként! Erre ospamin antibiotikumot írt fel az orvos.. Kell ez egy 1 éves babának? 2 hete nen gyógyul meg. :( Ettől a sűrű orrváládéktól sokszor nem kap levegő éjjel,ez miatt rosszul alszik. :( úgy sajnálom.2017. febr. 25. 11:52
1/7 anonim válasza:
Ez sajnos teljesen normális.
Először vírusos fertőzése volt, ami felülfertőződött baktériummal, ezért lett a sárgás orrváladék és kapta az antibiotikumot.
Az orrát ahányszor csak szükséges szívd le, lefekvés előtt is közvetlenül és ha majd hat az antibiotikum, akkor jobban lesz.
Kitartást és jobbulást!
2/7 A kérdező kommentje:
Végre egy nyugtató válasz! Annyira félek az antibiotikumtol... én életembe egyszer szedtem... és akkor is betegebb lettem tőle,influenzára szedtem,erre huvely gombám lett tőle :( :( olyan pici még... múlthéten is ez volt.. láz folyékony átlátszó orrváladék 2 napig, harmad napra sárga orrváladék,láz elmúlt... aztán 4-5.ik nap vissza jött a láz és a folyékony orrváladék. Most megint a sárga orrváladéknál vagyunk,de se láz,se piros fájó torok... és még is antibiotikumot kell szednie?
2017. febr. 25. 12:28
3/7 anonim válasza:
Az antibiotikumoknak van egy ilyen mellékhatása,hogy gombát okozhat.Viszont nem csoda,hogy nem volt neked jó anno az antibiotikum.Az influenza vírus,az antibiotikum meg baktériumok ellen hatásos.Az első válaszolónak treljesen igaza van
4/7 anonim válasza:
Ekkora gyereknél, de még nagyobbnál is normális h akár 3 hétig is náthás. Kitartás!
5/7 A kérdező kommentje:
Masodik valaszolo:nem biztos h influenza volt.. nem emlekszem.. de beteg vtam az tuti :D utolsó válaszoló: még soha nem volt beteg a gyerekem :( és már meg vagyok ilyedve nagyon :( meg furcsa,h antibiotikumot kell adjak neki! :/ meg a doki sem mondta,hogy normalis az elhúzódó nátha.. :( pedig itthon van velem... nem bölcsis.. köszi a válaszokat.
2017. febr. 25. 16:33
6/7 anonim válasza:
Kicsinél teljesen normális az elhúzódó nátha, mert minél kisebb egy gyerek, annál szűkebb az orrjárata tehát nehezebben ürül ki a takony, és emiatt hosszabb ideig lesz náthás. EGy 1 éves ilyen szempontból még nagyon picinek számít.
AZ én 2 évesem ősztől tavaszig végig náthás szokott lenni.
Majd hozzászoksz, ha közösségbe kerül az elején esélyes h többet lesz beteg.
Tudom h az első betegség ijesztő, de nem kell túlparázni.
7/7 A kérdező kommentje:
Koszi... en mar napok ota keszok a korhazba... olyan rosszul elem meg h beteg!. Most per pillanat egy mero vizes takony omlik az orrabol.. es hoemelkedese van... :((( mikor gyogyul mar meg?
2017. febr. 25. 21:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!