Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 2 hete beteg az egy éves...

2 hete beteg az egy éves gyerekem!?

Figyelt kérdés
Egy éves,elöszőr orrfolyás,láz jelentkezett,orrcsepp läcsillapítót kapott.. elmúlt. 2 nap múlva vissza jött ugyanez a folyamat... most láz nincs,orrfolyás nincs. Viszont sűrű sárgás-fehér váladékot szívok az orrából kb óránként! Erre ospamin antibiotikumot írt fel az orvos.. Kell ez egy 1 éves babának? 2 hete nen gyógyul meg. :( Ettől a sűrű orrváládéktól sokszor nem kap levegő éjjel,ez miatt rosszul alszik. :( úgy sajnálom.

2017. febr. 25. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Ez sajnos teljesen normális.

Először vírusos fertőzése volt, ami felülfertőződött baktériummal, ezért lett a sárgás orrváladék és kapta az antibiotikumot.

Az orrát ahányszor csak szükséges szívd le, lefekvés előtt is közvetlenül és ha majd hat az antibiotikum, akkor jobban lesz.

Kitartást és jobbulást!

2017. febr. 25. 12:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Végre egy nyugtató válasz! Annyira félek az antibiotikumtol... én életembe egyszer szedtem... és akkor is betegebb lettem tőle,influenzára szedtem,erre huvely gombám lett tőle :( :( olyan pici még... múlthéten is ez volt.. láz folyékony átlátszó orrváladék 2 napig, harmad napra sárga orrváladék,láz elmúlt... aztán 4-5.ik nap vissza jött a láz és a folyékony orrváladék. Most megint a sárga orrváladéknál vagyunk,de se láz,se piros fájó torok... és még is antibiotikumot kell szednie?
2017. febr. 25. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az antibiotikumoknak van egy ilyen mellékhatása,hogy gombát okozhat.Viszont nem csoda,hogy nem volt neked jó anno az antibiotikum.Az influenza vírus,az antibiotikum meg baktériumok ellen hatásos.Az első válaszolónak treljesen igaza van
2017. febr. 25. 12:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora gyereknél, de még nagyobbnál is normális h akár 3 hétig is náthás. Kitartás!
2017. febr. 25. 12:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Masodik valaszolo:nem biztos h influenza volt.. nem emlekszem.. de beteg vtam az tuti :D utolsó válaszoló: még soha nem volt beteg a gyerekem :( és már meg vagyok ilyedve nagyon :( meg furcsa,h antibiotikumot kell adjak neki! :/ meg a doki sem mondta,hogy normalis az elhúzódó nátha.. :( pedig itthon van velem... nem bölcsis.. köszi a válaszokat.
2017. febr. 25. 16:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kicsinél teljesen normális az elhúzódó nátha, mert minél kisebb egy gyerek, annál szűkebb az orrjárata tehát nehezebben ürül ki a takony, és emiatt hosszabb ideig lesz náthás. EGy 1 éves ilyen szempontból még nagyon picinek számít.

AZ én 2 évesem ősztől tavaszig végig náthás szokott lenni.

Majd hozzászoksz, ha közösségbe kerül az elején esélyes h többet lesz beteg.

Tudom h az első betegség ijesztő, de nem kell túlparázni.

2017. febr. 25. 19:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszi... en mar napok ota keszok a korhazba... olyan rosszul elem meg h beteg!. Most per pillanat egy mero vizes takony omlik az orrabol.. es hoemelkedese van... :((( mikor gyogyul mar meg?
2017. febr. 25. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!