Ez lehet laktózérzékenység?
Tej ivás után mindig jelentkezett nálam puffadás, néha pedig hányingerem és hasmenésem volt, ezért gondoltam kipróbálom a laktózmentes tejet. Azután enyhültek a tünetek, nem volt már hasmenésem de néha még mindig rosszúl leszek attól a tejtől is, szóval azt nem tudom, hogy akkor ez most laktózérzékenység -e, hisz akkor nem kéne, hogy a laktózmentestől rosszúl legyek. Más tejterméktől nem nagyon vagyok rosszúl, a joghurt még néha rossz, meg ha több sütit eszek, de sajttól, vajtól, tejföltől még nem volt bajom.
Amúgy imádom a tejet, és ha nem vagyok nagyon rosszúl a tejtől, akkor ártok magamnak azzal ha iszom? Vagy érdemesebb leállnom vele teljesen, még a laktózmentessel is?
Nem álltam le róluk, de nem minden nap iszom tejet, és általában csak tej ivás után szokott jelentkezni rosszúllét, legyen az laktózmentes vagy sima tej. Ezért gyanakodtam arra, hogy valami enyhébb laktózérzékenységem lehet, hogy csak a sima tej okoz gondot, csak akkor tényleg nem tudom miért van ugyanaz a laktózmentes tejnél is.
Egyébként nem tudom lenne -e értelme kivizsgálni, mert elviselhetőek a tünetek csak néha idegesítő.
Szerintem érdemes, mert pl. nagyon ciki volt amikor reggel ittam egy tejáskávét, aztán a munkahelyen meg minden bajom volt.
Legalább tudod, hogy mi a gond..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!