Laktózérzékenység alakulhat ki az életem során és nem velem született módon?
Igen kialakulhat. Az emlősök eredetileg arra vannak kódolva, hogy felnőtt korukra elveszítsék a tej megemésztésének képességét.
A baktériumflóra megváltozása is állhat a háttérben.
Én pl. az vagyok. Baba koromban ugye ittam a tejet rendesen..de aztán egyszerűen nem tudtam többé meginni. Pl. ha megeszek egy gombóc fagyit, elkezdek szédelegni..a gyomromban nagyon fura hányingerhez hasonló érzés keletkezik, émelygés..hírtelen lehülés..és verejtékezés...A kakaót pl. ízre szeretem, de azt sem ihatok :( Vannak ugye laktózmentes termékek, de nem is kívánom nagyon a tejtermékeket, így még szerencsésnek is mondhatom magam ebben a helyzetben..
Szóval nálam ez később jelentkezett..a te esetedben nem tudom megmondani, hogy biztos az e, sőt..nekem ilyen hasmenésem nem volt soha ebből kifolyólag..szerintem nem laktózérzékenység van nálad, hacsak más tünetek is jelentkeznek a hasmenés mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!