Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gondolom inhüvely gyulladás...

Gondolom inhüvely gyulladás lesz, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gyárban dolgozom, a munkám mindig ugyanaz, hetek óta. A csuklóm, és az ujjaim vannak igénybe véve, és fokozatosan egyre jobban fájnak. 2 hét munka után észrevettem, hogy már nem elég az az egy nap szabad, ami van minden héten, nem tud eléggé regenerálódni a kezem. Alvás közben, és után is fáj. Mit tegyek, ezzel muszáj orvoshoz menni, vagy csak pihentessen? Hétfőn nem megyek dolgozni, mert nem tudnék sajnos.. Kentem ilyen sportolóknak való krémmel ami elég jó volt. Szúró, húzó fájdalmat érzek ami mozgásra fokozódik
2017. febr. 18. 17:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Gondoltam munkahelyet váltani, vagy a jelenlegin más részlegre menni. Most a jobban fizető részlegen vagyok, de ha nem birom ezt a munkát akkor hiába is akarok itt maradni :/.
2017. febr. 18. 19:06
 12/21 anonim ***** válasza:
Még egyszer leírom. Az ínhüvelygyulladást ki kell melegíteni! Minél korábban, a kezdetén van ez megcsinálva, annál kevesebb fájdalommal jár.
2017. febr. 18. 19:11
 13/21 A kérdező kommentje:
Jó, köszönöm! Ezt fogom tenni. Jól is esik neki a meleg amúgy, este is jól becsavarom a paplanba. Még annyi, hogy ha ezzel igy dolgozom tovább, persze miután enyhül a fájdalom, azzal árthatok neki? Ja meg Bioptron lámpánk is van amúgy , gondolom az jó volna neki .
2017. febr. 18. 19:19
 14/21 TR75 ***** válasza:

Csak megkérdezném, hogy lázra jó ötlet a forró fürdő? Biztosan?

Az ínhüvelygyulladás pont egy olyan probléma, ami gyakorlatilag gyógyszer és különösebb terápia nélkül gyógyul: kíméléssel.

Én valami fél évig húztam mindkét csuklómmal, szóval az egy hónap nem vészes (neked rossz, hogy egyre jobban fáj), de nyilván ez egyéni dolog.

A második esettel (a jobb csuklómon) úgy kerültem dokihoz, hogy már régóta fájt, és egyszer egy mozdulat miatt azt hittem, besza-behu-beo, vagy egy órán keresztül remegett a kezem, annyira fájt. Ortopédiára kaptam időpontot valami egy hónap múlva, másnap rááldoztam egy ötezrest, magánrendelés, rá másnap (érdekes módon...) volt időpontom az ortopédiára. Röntgen, aztán vissza a magánrendelésre, megkaptam a műanyag gipszet, meg heti két TENS kezelést. Két hét múlva kutya bajom sem volt. Azóta sincs semmi gond vele (pedig gyakorlatilag a munkaköröm nem változott). Ez volt 8-9 éve.

Használhatsz krémeket, fájdalomcsillapítókat, gyulladáscsökkentőket, de ezek csak javítanak valamelyest a dolgon.

2017. febr. 18. 19:20
 15/21 anonim ***** válasza:

Takarítok.

Kb tavaly október körül azt tapasztaltam, reggelre, és pihenés után ökölbe vannak az ujjaim. Másik kezem segítése nélkül kiegyenesítettem az ujjaim. Nem fájt.

Jött egy hosszú pihenés ( karácsony ), és nem javult semmit.

Persze továbbra is melóztam. ( nyomtam a mopot a felmosó kosarába, ami bizony kellett erölködni. sajna ilyen pedálos modernebbet nem kapunk ).

Tápra, dokihoz nem mentem, kevesen voltunk.

Most ott tartok, hogy a csontok az ujjaimban fájnak, főleg pihenés után.

És égő érzás a tenyerem zsírpárnáiban.

Pillanatnyilag pihen, már amennyire, tápon vagyok. De hamarosan mennem kell. de kicsit félek, hogy bírom.

Írtak bogyót, és kenőcsöt javasoltak.

Néha borogatom, nem jegelés...

( hogy itt írok, is kezd fájni ).

Szép az egészben, ha a dokik nyomogatják, finoman ütögeti a csuklóm, és a " pulzus oldalán ", nem fájdalmas.

A 2 literes edény ételt 1 kézzel már problémásan teszem át a tűzhelyen.

Jó melegvíztől ki tudnék szaladni a világból, zavar. Langyos, és kicsit hidegebb a jó kézmosásnál.

2017. márc. 23. 18:16
 16/21 A kérdező kommentje:
Jártam vele az orvosnál, egy hétre kiírt meg kaptam injekciókat. Azóta máshogy osztottuk be a munkát a kollégákkal, kiméletesebb beosztásban vagyok. Egész jó, vannak napok, mikor nem fáj, de nem múlt el. Ezt onnan tudom, hogy kisebb megerőltetéstől is megfájdulnak a csontok az ujjaimban. Hidegre nekem valamennyire erősödik a fájdalom, ügyetlenné válik a kezem. Vigyázni kell magunkra, mert más nem fogja megtenni helyettünk.
2017. márc. 23. 19:34
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekünk kell vigyázni magunkra, bizony.

Annyiféle kezelés lenne rá, nem értem miért nem küldenek el minket, illetve miért olyan nehéz kiimátkozni 1 beutalót??

Kezeléseket, csak a reuma / ortopédia javasolhat.

2017. márc. 23. 19:38
 18/21 anonim ***** válasza:

A "kimelegítős" vagyok.

A biopronlámpa semmire sem jó! A placebo hatástól érzed a meleget, de ez csak az agyban van. Az ínhüvely nem melegszik tőle. Felfűtött sóval vagy infralámpával lehet a beteg ínhüvelybe hőt közölni. A boltban kapható csirkemelegítő infralámpák sem jók, mert túl nagy felületen érik a sugarak a testet. Irányítható sugarat kell alkalmazni, hogy csak a beteg részt melegítse, és akkor két hét alatt olyan lesz a kezed, mint az ínhüvelygyulladás előtt. Persze az idő az függ a szervezetedtől.

Nekem is többször volt gipszben a kezem. Fiatalon folyton orvosokhoz jártam. Egy ideig (egy-két évig) jó volt, aztán egy erősebb munka után ismét begyulladt. Már ott tartottam, hogy fejszével fogok megszabadulni tőle. Olyan 35 éves lehettem, mikor megcsináltam az első gyógyhatású infralámpát, amivel két hét alatt véget ért a szenvedés. Azóta tudom használni mindkét kezem, és nem voltam orvosnál vele.

2017. márc. 23. 22:52
 19/21 anonim ***** válasza:

Akkor már leírom, hogy a sóval hogyan kell.

Egy inggallért ollóval le kell vágni egy szanálásra ítélt ingről, úgy hogy a varrást ne vágjuk el. nyitni kell rá egy lyukat, és tölcsérrel meg kell tölteni sóval, majd mikor olyan 3 centi átmérőjű hurka lett, bevarrjuk a lyukat. Betesszük a tűzhelybe, és felmelegítjük. Hosszába helyezzük a fájó csuklóra, úgy hogy csak a problémás int melegítse. A só sokáig tartja a meleget, és magához vonzza az oxigént is, ami gyógyít. Naponta egyszer elég rápakolni, csak közben vigyázz, mert felerősödik a fájdalom miközben gyógyul.

2017. márc. 23. 23:06
 20/21 anonim ***** válasza:

Azt észre vettem hogy a kézmelegnél melegebb nem esik jól az ujjaimnak. :(

Sőt 2 l edény ételt gond áttenni " arrébbb ".

A hideg a jobb. Jeget a hajszálerek miatt nem tartom jónak.

Pillanatnyilag " még mindig csak " a tenyerem égő érzést, és az ujjcsontjaim fájnak. Főleg reggel az éjszakai pihenés után.

Napközben is pihenek ha úgy érzem muszály... Akkor is az ébredés után csontok fájnak.

Meleg són gondolkodom. Sűrű vászonból egy kesztyűt készíteni. Sóval nem túl buggyosra megtölteni.

Vajon az ujjaimra jó lehet? ( próbáljam ki ! )

Melegitett sót a fülfájásnál is alkalmazzák. Ott is gyulladás van a fülben ha fáj, és nekem jó volt mikor használtam.

1 hét pihenés szerintem nem igazán elég.

Nekem tesos infra lámpám van. Azt használhatom úgy is, hogy masszírozzon?? Nem 1 bika, de műküdik.

2017. márc. 24. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!