Gondolom inhüvely gyulladás lesz, mit tegyek?
Ha ínhüvelygyulladás, akkor az 2 hét gipsszel gyógyul (vagy ennek megfelelő sínnel, műanyag gipsszel).
Arról ismered fel, hogy egy bizonyos ponton megnyomva az adott ízületet nagyon fáj. Például a csuklónál az orsócsontnak a kéztőcsontok felőli vége nyomásra nagyon fáj. Vagy teniszkönyök esetén a könyök belső része hasonlóképpen. Ha már hosszabb ideje áll fenn a dolog, akkor az ínhüvely annyira begyulladhat, hogy az ín nehezen mozog, hallhatóan csúszik benne.
Nekem például a csuklómon lévő ínhüvelygyulladás miatt reggelente beállt a hüvelykujjam, nem tudtam megmozdítani (meg kellett fognom és úgy kellett kézzel megmozdítanom), és hallható volt, ahogy mozog az ín az ínhüvelyben. Két hét gipsz rendbe tette. A hagyományos csuklórögzítők nem jók, mert nyomják az adott fájdalmas területet. Végy speciális rögzítőt. Nem olcsó, de nekem pl. teniszkönyöknél tökéletesen bevált egy erre a területre tervezett eszköz.
Sajnos, csuklónál kicsit más a helyzet, mert az ujjak nem mozognak rendesen a rögzítésben. Ha nem tudod kímélni, akkor sajnos marad a két hét táppénz gipsszel/sínnel, nyugalom kell a gyógyuláshoz.
Jól gyógyul. Nekem háromszor volt, a két csuklómon és az egyik könyökömön. A csuklómon a két hét gipsz segített (nem újult ki azóta sem), a könyökömön teniszkönyökpántot használtam, amivel simán dolgozhattam, ahogy addig is, és elmúlt (oké, az nem befolyásolja a mozgást egyáltalán, más az elve).
Szóval minél előbb menj el dokihoz vele, hogy ne legyen krónikus, mert akkor sokkal valószínűbb, hogy valami visszamarad. Műteni is lehet, de akkor aztán tényleg nem lesz a régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!