Miért romlik a beszédkészségem egyre jobban?
Lassan 18 éves leszek, de az utóbbi időben egyre jobban veszem észre magamon, hogyha beszélek valakivel a mondatokat nehezen rakom össze, sőt nagyon sokszor helytelenek is, megakad a nyelvem, összekeverem a szótagokat, a ragokat rosszul adom a szavakhoz, egyszerre akarok mindent mondani. A másik a szemkontaktus. Régen imádtam a szemkontaktust, legjobban mindig az emberek tekintetéből tudtam leszűrni dolgokat. Ma már pár másodpercnél tovább nem megy, elkapom a szemem akárkiről van szó. Általános iskolás koromban szép kiejtési, vagy versmondó versenyekre is küldtek, ezért is érzem nagy problémának ami történik. Régen sokat beszéltem, meg tudtam értetni magam az emberekkel, ma már egyre többet hallgatok, mert tudom, hogy képtelen lennék összerakni egy-két mondatot rendesen. Írásban jól ki tudom fejezni viszont magam. Egyébként nem tudom mennyire írtam jó kategóriába, remélem így is tud valaki majd segíteni, hogy ez mitől lehet, illetve hogyan küzdhetném le.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
A drága 64% emberkénk kicsit el van tájolva, ne is figyelj rá.
Ennyi amit te toltál nem képes az agyat olyan mértékben roncsolni, hogy az már beszédkészségben nyilvánuljon, nagyon messze vagy még attól.
Ennek egyértelműen pszichikai okai vannak. Annak függvényében pláne, hogy itt pedig tudsz válogatottan és helyesen is írni.
11: Miben vagyok eltájolva? Hogy 18 év alattit nem szolgálhatnak ki itallal és cigivel, és füvet árulni/venni is illegális?:)
Ezek nem így vannak? LOL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!