Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normális ha huszonévesen nem...

Normális ha huszonévesen nem alszom többet magamtól napi 6-7 óránál tartósan sem?

Figyelt kérdés

Múlt héten lemértem mennyit aludtam egész héten: 47 órát a 168 órából. Ami napi kb 6,5 órát jelent.

Gyógyszert nem szedek, drog nincs, heti pár doboz sörnél több nem megy le, se stresszes nem vagyok és nagy mentális gondom sincs. Edzeni szoktam hogy fárasszam magam. A külsömőn nem látszik kialvatlanság.

Nyáron volt kicsivel több mint 1 hónap szabim, akkor is ez volt, most pedig munkanélküli vagyok (remélem már csak egy-két hónapig) és nincs olyanom megint, hogy reggel kötelezően kelni kellene bármikor. Ha reggel kelni kell munka miatt, akkor azért 8 óra megvan, de több akkor sem (még hétvégén, pihenőidőben sem)

Ma lefeküdtem éjfélkor és felkeltem fél hatkor. Kicsit még szerintem alszom max másfél órát majd délután és utána megint lefekszem éjfél körül.

A néhány évvel kisebb testvérem otthon azt mesélte képes aludni lazán 10-11 órákat, ha nem zavarják. De én emlékszem gyerekkoromban sem tudtam aludni 7-8 óránál többet soha.

Most Szilveszterkor hajnal 3-kor feküdtünk le a barátokkal közepesen részegen és én már reggel 8-kor felébredtem. A többiek 11-12 körül kezdtek ébredezni.

25/F

2017. jan. 14. 11:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem normális próbálj meg maximum 10 órákkor lefeküdni,és aludd ki rendesen magadat szóval a 8 óra az ajánlott persze amúgy nem normális de ritkán van olyan alkalom...hogy csak kevesebbre van szüksége a szervezetednek.
2017. jan. 14. 11:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha jól érzed magad, normális. A 8 óra alvás átlagos érték. Van, akinek több kell, másnak kevesebb.
2017. jan. 14. 11:47
 3/5 A kérdező kommentje:

1:

Azért kérdezem mert nincs semmi bajom tőle (egyelőre, úgy érzem), de mindenhol azt olvasom hogy a 8-9 óra a normális és akkor ugye ez nekem nem. És ehhez képest látok sok embert akik lazán alszanak 10-12 órákat amikor megtehetik és náluk sem ők maguk, sem más nem mondja hogy baj lenne velük. Viszont úgy érzem hogy akkor biztos velem van valami gond és nem akarom hogy az egészségem lássa ennek kárát.

2017. jan. 14. 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
12 órát akkor se tundék aludni ha fejbevernének :D amig te jól érzed magad, addig nem kell parázni
2017. jan. 14. 12:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Az alvás a szervek regenerálódását szolgálja. Ennélfogva nem mindenkinek és nem minden életkorban egyforma az alvásigénye. Nyersevők mesélték, hogy drasztikusan, akár 4-5 órára is lecsökkent az alvásigényük. Ha neked ez elég, ne erőltesd.
2017. jan. 15. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!