Orvoshoz forduljak? Esetleg stresztől van?
Figyelt kérdés
Pèntek reggel szívszúrásra ébredtem.Nèrtem vérnyomást 100/60.a pulzus 136volt.Egésznap hol kevésbè hol jobban éreztem.Tegnap minimáliaan szúrt.Ma is.De este nagyon beszúrt a pulzusom 44volt.Aztán újra mértem akkor már 138.Nagyon rosszul voltam.Most aggodom félek hogy nem e gond van.De a lapockám is fáj.Gondoltam izomlázra is és persze a legrosszabbra is.Fèl éve volt ekg akkor jó volt.Iszom a magnéziumot a hátam is meg lett maszírozva.A pulzusom ma jó volt.26N2017. jan. 8. 18:35
1/8 anonim válasza:
A magas pulzust, valószínűleg az ijedtség okozta. Lehet a lapockától sugárzik a mellkasba a fájdalom, vagy ahogy mondtad a stressz is okozhatja. Minden esetre egy kivizsgálás nem árt.
Ha szívprobléma lenne, ilyen tünetekkel, annak gyorsabb és "látványosabb" lefolyása lenne.
2/8 anonim válasza:
Az EKG-t ki csinálta kardiológus? Viszgált egyáltalán kardiológus? Én a helyedben elmennék hozzá,mert a 136-os és arrythmiás pulzus egyáltalán nem normális és nem lehet kivizsgálás nélkül stresszre fogni. Az ilyen pulzus egyébként már magában okozhatja azokat a panaszokat amiket leírtál. Egy egyszeri EKG pedig sok mindenre nem tud választ adni. Ilyenkor Holter vizsgálatra van szükség (24 órás)EKG. És mivel fiatal nő vagy felmerülhet egy olyan billentyűhiba( mitralis prolapsus),ami nagyon gyakori és szív UH vizsgálattal lehet követni. Úgyhogy,kérjél a háziorvosodtól kardiológiai beutalót!
3/8 A kérdező kommentje:
Októberbe néztek szívultrahangot is.Ekg-t belgyógyász csinált.
2017. jan. 8. 19:01
4/8 A kérdező kommentje:
Illetve sbo-n ráírták anno holter ekg javasolt de a kardiologián ekg,és uh volt csak.
2017. jan. 8. 19:03
5/8 anonim válasza:
Ha kizárták a szervi okot,akkor rendben van.A 136-os pulzus okozhat ilyen érzést a mellkasban. Az emelkedett pulzusszámot,pedig az alacsonyab vérnyomás(ez így természetes,így kompenzál a szív) + a stressz. Ilyenkor igyál több folyadékot és köhögj néhányszor erőteljesen.
6/8 anonim válasza:
A Holter azért nem ártana,mert az 24 órán át figyelné a szívműködésedet,pulzusszámodat mindenféle tevékenység közben.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!Próbálok megnyugodni,hogy nincs nagy bajom.Csak ijjesztő és kellemetlen.Félek így dolgozni holnap de nem maradhatok itthon..
2017. jan. 8. 19:23
8/8 anonim válasza:
Fiatal nőknél szinte irodalmi ritkaság az infarktus,mert az ösztrogén védi őket. Nyugodja meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!