A roaccutan az egy szteroid?
A készítmény hatóanyaga az izotretinoin, egy kapszula 20 mg izotretinoin hatóanyagot tartalmaz.
Szia! Mint ahogyan előttem is írta egyik Válaszoló nagy dózisban tartalmaz A-vitamint. Lehet gyönyörű lesz tőle az arcod, de én a helyedben biztos nem szedném! Én sajnos tapasztaltam ezen gyógyszer mellékhatásait.
Tudnod kell, hogy nem mehetsz ki napra erős fényvédő krém nélkül (ebből adódóan szoliba sem járhatsz, ha eddig jártál). Nekem hullott tőle a hajam, kiszáradt a bőröm, megromlott a látásom, nagyon türelmetlenné váltam, stb. Sőt, ha olyan korban vagy akkor nagyon kell ügyelned a megfelelő fogamzásgátlásra is hiszen erősen magzatkárosító. Ja és a kúra végeztével egy kis idő múltán ismételten előjönnek a pattanások, aknék.
Én a helyed keresnék egy jó kozmetikust.
Hát én kibírtam mindent, amit kellett, hogy szép arcom lehessen, és ne legye önbizalomhiányos. :) A fényérzékenység nem túl gáz... Pedig nekem a nyár egy része is beleesett a szedési időbe...Száraz volt a bőröm, de kaptam gyógyszertári testápolót, ajakápolót.. Ezeket előtte is nap mint nap használtam, csak boltit gyógyszertári helyett.. Ezt szedtem, és azóta is alig van pattanásom, néha 1-1 előjön, rendben... Főleg menstruáció közeledtével... De a hátam és a mellkasom is tele volt, ott már egy sincs. Nem túlzok. Egy darab sincs.
17/L
A leghatásosabb acne elleni szer! Sajnos sok mellékhatással.
Én is szedtem, a szemem lett tőle érzékenyebb (szárazabb is), és a szám rendesen kiszáradt tőle. Más mellékhatását nem tapasztaltam, s ezeket ki lehetett bírni a gyönyörű eredményért cserébe. Gyakran kellett viszont teljes vérképet csináltatni laborban, mert erős szer.
Miután abbahagytam a szedését, a ragyák visszajöttek.
Akinek Roaccutant ír föl a bőrgyógyász, az hiába reménykedik abban, hogy kozmetikus esetleg meg tudná oldani a problémáját. Ráadásul az én arcbőrömet egy kozmetikus tette tönkre.
Gratulalok hogy sok mindenkinek ugymond majdnem bevállt és én még mindid szenvedek a gyulladásos pattanásokkal 16 eves korom ota( most lettem 25)
Es igen en is szedtem a roaccutant nagyon sok ideig. Sajnalom de sok mindenkivel nem ertek egyet. Nagyon nem eri meg kicserepesedik a szád, a szájzugban kinos es fajdalmas repedesek alakulnak ki a szaraz borrol ne is beszeljunk. Ja es annyira kiszaradt az orrom hogy ha hozzaert valami akkor eleredt az orrom vere. Nem fogok eveken at kenni magam mindenhol es kerulni az egeszseges napfenyt azert h ujra elojojjon. Ugyanilyen gyogyszer a sotret is. Inkabb akkor elmegyek szolariumba es leszaritja par hetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!