Iszonyatosan ki van száradva a bőröm mivel kenjem?
Figyelt kérdés
dove, garnier ,baba, jonson,stb....amit az áruházakban lehet kapni azt már mind használtam és semmi javulás.most használok bepantent ami a babák bőrére jó de az sem. nem értem mért van de szörnyű érzés.
2010. máj. 4. 11:11
1/10 anonim válasza:
babaolaj kenni is, fürdővízbe is. nekem is iszonyú száraz volt sokáig a bőröm. és igyál több vizet.
2010. máj. 4. 11:15
2/10 anonim válasza:
Extra szűz olivaolajjal. Többezer éves módszer, és jelenleg nagyon beválik a hathetes újszülött babámnál is, akinek nagyon hámlott a lába. A védőnő javasolta.
2010. máj. 4. 11:18
3/10 anonim válasza:
az hogy extra szűz vagy egyáltalán nem szűz teljesen mindegy.
akár lehet használni sima olajat is. volt, hogy azt is raktam bele. bármilyen olaj jó. a lényeg, hogy olaj legyen! lehet mandulaolaj, rózsaolaj, tök mindegy. olaj.:)
2010. máj. 4. 11:22
4/10 anonim válasza:
Ne zsíros, olajos dolgokat próbálj ki, hanem vizes alapúakat. Én is nagyon sokáig szenvedtem a bőrömmel, a szokásos termékek mellett gyógyszertári zsíros krémeket is kipróbáltam, hasztalan. Aztán bőrgyógyász javaslatára hidratáló (nem zsírosító) krémet vettem. 2 hét alatt tökéletesen rendbejött a bőröm. Arcra Nivea krémes arclemosó száraz bőrre, utána mattító hatású hidratáló krém ( [link] Tényleg csodát tettek. Testápolóból meg vízmegkötő Garnier vagy Nivea Happy Time. Kézkrémből meg gyógyszertári vizes alapú kevert krém.
2010. máj. 4. 11:23
5/10 anonim válasza:
Második vagyok megint. Az extra szűz télnyleg évezredes dolog, már az ókori görögik is azzal kenték magukat. Én sima napraforgóolajba tettem egynegyed részt belőle.
Egyébként egyetértek: bármiféle természetes olaj jó. :-) Ásványi olajjal ne próbálkozz.
2010. máj. 4. 11:24
6/10 anonim válasza:
menj el egy kozmetikushoz, fog adni krémet, addig is sok folyadék, sok gyümölcs
2010. máj. 4. 11:27
7/10 anonim válasza:
Én ekcémás vagyok,ezért nem is használhatok bármilyen krémet.Az ekcémával együtt jár,hogy nagyon száraz a bőröm.Nekem az orvos vazelines testápolót írt fel,de én is kipróbáltam az olívaolajat és fantasztikus volt.
3napig kentem olívaolajjal a nyakamat és a karomat (főként itt volt száraz a bőröm),teljesen megnyugtatta a bőrömet.Nem volt száraz,piros,foltos és nem is viszketett.
Az olívaolaj csodákra képes!Próbáld ki!
15/L
2010. máj. 4. 11:29
8/10 anonim válasza:
Utolsó vagyok:
Én úgy szoktam az ujjhegyeimre teszek egy kis olajat és jól bemasszírozom a bőrömbe.Így hamarabb beszívja és nem lesz semmi olajos.
2010. máj. 4. 11:29
9/10 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat.az olajat biztos ki fogom próbálni akkor.
2010. máj. 4. 11:36
10/10 anonim válasza:
A NEM forró fürdővízbe tegyél egy kis szódabikarbónát, az semlegesíti a vízben lévő hipót, majd olajat, nagyon jó az étolaj is, viccen kívül. Én azt tapasztaltam, hogy a vizes alapú, hidratáló tejek, testápolók nemhogy enyhítenék a szárazságot és a viszketést, inkább fokozzák. Mindenképpen zsírozni kell a bőrt, hisz nem a vízzel van gond, hanem azzal, hogy bőr nem termel elég "olajat" amely meggátolná a kiszáradását. Ezt okozhatják a fürdéshez használt kemikáliák vagy az azutáni testápolók, de egyes betegségek és a mosópor/öblítő is. Mindenképpen egyszerre csak egy dolgot próbálj ki. A testápoló tejeket kerüld! Krémet, zsírozó, olajozó termékeket válassz. Nem kell a legdrágább, én a rossmannból veszem valami 400 forintért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!