Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha dadogok?...

Mit tegyek, ha dadogok? Nehezen tudok kiejteni nehany szot. Foleg azokat amelyek maganhangzokkal kezdodnek:ö, ü, i, a, ő.. MAr regota dadogok, de leginkabb nyar ota, amiota meghalt apukam!

Figyelt kérdés
2017. jan. 2. 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:
A dadogás legtöbbször pszihés eredetű. Én pszihológust v logopédust ajánlanék.
2017. jan. 2. 14:44
 2/3 A kérdező kommentje:
egyik sem segit sajnos
2017. jan. 2. 14:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Bemásolom ide neked az egyik sorstársadnak irt üzenetem.

De majd meséld el, hogy sikerült!

Van egy szabály a dadogással kapcsolatban, amit az orvosok sok esetben nem szeretnek, mert se pénz nincs belőle, se vastag orvosi könyvekben nem írnak róla...na meg ennyire egyszerű nem lehet a gyógyulás...De sok esetben beválik.

A dadogás akaratlan megállás és ismétlés beszéd közben. Látszólag nem te csinálod, hiszen te nem szeretnél dadogni. Ha te csinálnád, akkor könnyű lenne a szitu, mert akkor dadognál, amikor akarsz, ugyebár.

És akkor hagynád abba, amikor csak akarod. (Mint pl egy színész esetén, aki egy dadogós figurát alakít)

De hát ez most nem így van.

Na, a szabály annyi, hogy amit direkt csináldz, azt képes vagy te irányítani.

Tehát:

KEZDJ EL DIREKT DADOGNI.

Határozd el, hogy most kiejted azt a szót, hogy...bármi lehet...pölö kertépítés, de teljesen szándékosan csak annyit mondj, hogy "ke...ke...ke".

Aztán még egy szót, még egy szót, vagy mondatot.

Csináld, csináld, csináld, amíg rá nem jössz, hogy KÉPES VAGY DIREKT DADOGNI.

Legutoljára egy 9 éves kislány, aki odajött hozzám, és megkérdezte, hogy "me...me...megsi...mmmoghattttom a ku ku...ku...kutyát?"....nála 3 perc direkt dadogás után jött egy jó kis felismerés: "jé, most jöttem rá, hogy NEM is én dadogok, hanem az osztálytársam volt, akit megsajnáltam egyszer...jé, már nem is dadogok!!!"

Hát, ha van merszed belevágni, akkor sok sikert:)

2017. márc. 29. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!