Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha a tb nincs fizetve, hogy...

Ha a tb nincs fizetve, hogy mehet valaki orvoshoz?

Figyelt kérdés

Anya magánvállalkozó,nem tudja egy jóideje fizetni semmijét...

de orvoshoz kellene mennie (nem sürgősségi ellátás,bőrgyógyász kellene)

megoldás? (azon kivül hogy fizesse be...jelenleg ez nem megoldható)

2010. máj. 3. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
37%
menjen ...az apeh majd küldi neki a számlát
2010. máj. 3. 12:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Elvileg ki kell/kellene fieztnie a vizsgálatot
2010. máj. 3. 12:16
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Hát elmegy orvoshoz.

Aztán kiküldik neki a vizsgálat díját illetve ha gyógyszert írnak föl neki akkor max áron kell megvennie támogatás nélkül.

Gratulálok a logikátokhoz. Elhiszem, hogy nincs pénz rá, de sokkal drágább így elmenni, mint mondjuk egy egy havi díjat befizetni az apehnél.

2010. máj. 3. 12:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Jól mondják, el lesz látva, de utána küldik a számlát is, melyet az APEH fog bevasalni.

Amúgy elég rizikós havi 4500Ft-on sz.rakodni, mert ha hirtelen komolyabb ellátásra szorulna, akkor pár százezertől néhány millióig is terjedhet a számla...

2010. máj. 3. 14:59
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Az APEH így is úgy is küldi majd a számlát, ugyanis akkor is kell fizetni a TB-t, ha valaki nem járt orvosnál X évig. Szóval ugyanúgy ellátnak, de mielőbb el kell menni az APEH-hez és lejelenteni, hogy saját maga fizeti a TB-jét, mert utána szépen be kell fizetni az elmaradt hónapokat egy összegben. És nem mindegy, hogy 3 hónapot, vagy 10 hónapot hajtanak be egyszerre... Egyébként meg biztos van a magánvállakozóknál erre egy megoldás, utána kéne nézni.
2010. máj. 5. 10:46
 6/9 A kérdező kommentje:
nem arrol a havi 5ezerről van szó,azt ki tudná,csak nem engedik addig,amig nincs kifizetve a többi járuléka,mert csak együtt lehet...azt meg törlesztve fizeti...hülye rendszer...
2010. máj. 5. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Az apehnak ehhez semmi köze.

Én úgy tudom, hogy ez mindenkinek a saját döntése, főleg, ha vállalkozó, hogy fizeti-e a tb-t. Ha nem fizeti, akkor ki kell fizetnie a vizsgálat díját, ami pontosan meg van határozva, hogy mennyi. És nem az apeh fogja küldeni :D

Hívja fel a bőrgyógyászt telefonon, mert úgyis be is kell jelentkeznie. és kérdezze meg pontosan.

Ahova én nőgyógyászhoz járok, ott pl az infófalon pontosan ki van írva, hogy miért mennyit kell fizetni.

Nem egy tragédia amúgy, és nem értem, hogy akiknek semmi közük a témához, azok minek szólnak bele. Nem oltogatni kell...

2010. máj. 5. 12:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, szerintem te összekevered a magánrendelést az alapellátással. Egyébként én pl. tapasztalatból szóltam hozzá, ugyanis múlt évben 10 hónapig nem fizetett utánam senki TB-t, mivel befejeztem az egyetemet, de munkám nem volt. Így amikor háziorvoshoz vagy gyóygszertárba mentem, mindig adtak egy számlát az ellátásról, de kifizetni nem kellett. Viszont kaptam egy idő után egy levelet, hogy szépen menjek és valljam be az elmaradt összegemet az APEH-nél egy nyomtatványon. Azt leadtam, utána szépen küldtek csekkeket, és ki kellett számítanom napra pontosan az elmaradást, és az egészet KP-ben ki kellett fizetni. Azóta sincs munkám, úgyhogy szociális támogatással azóta az állam fizeti a TB-met. De ezt minden évben meg kell hosszabbítani, amíg munkát nem találok.
2010. máj. 5. 13:52
 9/9 anonim ***** válasza:

12:15-ösnek.

A TB fizetés nem lehetőség, hanem KÖTELEZETTSÉG, vagyis hivatalosan nem lehet úgy dönteni, hogy valaki nem fizeti...

2010. máj. 5. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!