Körömrágás, köröm körüli bőr rágás ellen valami tipp?
Nagyon régóta rágom a körmöm. Kb. 5 éve. Nyáron sikerül is róla leszokni és amikor már normál hosszúságú gél lakkot rakatok rá zsemlével mert nagyon gyenge a körmöm. de még úgyis a számban van mert tudom hogy az nem kopik le meg nem tudom lerágni. Nagyon rossz szokás tudom. Amikor megfogadom, hogy leszokok róla max. 2 napig tart. Akaratlanul is a számba rakom pl: dolgozat írásakor, amikor filmet nézek, vagy amikor az óra nagyon unalmas. Még a körmöm körül is rágom a börtönben és nagyon csúnya. Le akarok szokni róla.
Ui: nekem nem használt az erős paprika, sem az ilyen körömrágás elleni folyadék amit rá kell kenni. KERLEK SEGÍTSETEK!!!!!!
Köszönöm
"Még a körmöm körül is rágom a börtönben..." - akkor most a börtönben csücsülsz?
Különben meg szorongsz, azért rágod a körmöd, pótcselekvés.
Én gyerekkoromban rágtam, sokszor véresre. Akkor sikerült leszoknom róla, amikor nagylányként végre megnöveszthettem a körmeimet, és lakkozni kezdtem. A lakk ugyan nem tartós, de jó visszatartó erő, mert elég rossz az íze, nem is kéne megenni, másrészről az ember nem akarja elrontani a szépen kilakkozott körmeit.
Egyébként kicsi korom óta önbizalomhiányos, szorongó ember voltam. Miután már nem rágtam a körmöm, a számat piszkáltam vagy rágcsáltam, de ez már nem volt vészes. Ha kirúzsoztam, akkor viszont nem nyúltam hozzá.
A lelki okokról amúgy sok olvasnivalót találsz, ez elég jó leírás:
Ha nagyon feszült, stresszes vagy, érdemes elmenni jógázni, sportolni, vitaminokat szedni, kicsit egészségesebben táplálkozni. Ha a stresszt okozó élethelyzeteket nem is tudod kiiktatni, a stressz megfelelő kezelésére sok jó módszer van (pl. légzéstechnika), keress valamit, ami neked megfelel.
Vegyél be valami vény nélkül kapható szorongás oldót, és meglátod, hogy akkor nem akarod majd rágni.
Mondom: pótcselekvés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!