Az új fehérneműt ajánlatos kimosni használat előtt?
Ami lehet a fehérnemű anyagában az vegyszer, festék, molyirtó. És nem kizárt, hogy valaki már felpróbálta.
Hozzáteszem, hogy egy gyógyfürdő medencéje ennél sokkal durvább dolgokat tartalmaz, vagy a mertókocsi ülése, és kapaszkodója (hogy csak ekttőt említsek a teszteltek közül). Ezek után... döntsd el, hogy kimosod-e vagy erősíted az immunrendszeredet :D:D
Anyám varrodában dolgozott, s én is néha, ezután eszembe sem jutna nem kimosni az új holmikat, nemhogy fehérneműt!
Amikor szövik az anyagot, általában vegyszerekkel kezelik a könnyebb kezelhetőség érdekében, a színtartósságért stb (ezt nem nagyon tudom pontosan), és ezen vegyületek allergiát is okozhatnak némelyikünknél... majd a szabászaton a végeket tárolják úgy, ahogy, leborulnak, ledőlnek, porosodnak ki tudja meddig, majd eljut a varrónőkhöz, akik teljesítményben dolgoznak legtöbbször, lehullik az anyag a földre, télen is, mikor minden tiszta latyak, majd a varrónőktől elviszik egy központba, ahol tárolgatják kicsit, s azután eljut majd a boltokba, ahol boldog-boldogtalan fogdossa, próbálgatja, a Jóisten tudja,meddig nem kel el, s tárolódik ott is. A folyamat kb. ilyen... (is lehet, s nem tudhatod, hogy az általad megvett darab éppen ilyen-e?)
Még hozzátenném, hogy egy-egy műszak alkalmával a fehérnemű varrásától, ami legtöbb esetben is fehér, olyan hihetetlenül koszos kézzel álltunk fel a gép mellöl, hogy borzalmas.
Röviden: mosd ki! én ezt javaslom.
Nálam sem kérdés, bármi amit veszek-de amit kapok is, mindjárt a mosásba kerül. addig tudomást sem veszek róla, amíg ki nem mostam.
Láttunk már elég filmet arról, hogy lehet ettől meghalni, nem? Számomra hihetetlen, hogy van akiben ez a kérdés egyáltalán felmerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!