Mitől fordulhat elő hogy nem tudok elaludni 1-2 óra előtt és éjszaka egy csomószor felkelek a semmire?
A leggyakoribb okok:
1. Sterssz
2. Mozgás hiánya
3. Számítógép/TV túlzott használata
4. Fekete tea, kávé fogyasztása
5. Vitaminok fogyasztása
És még rengeteg más miatt lehet. Nekem segíteni szokott (most épp várom, hogy a szobatársam elmenjen aludni, aztán megyek én is, szóval ne az időpont alapján ítéld meg a módszert):
1. Tej (melegen)
2. Elmegyek zuhanyozni lefekvés előtt
3. Egy-két órával alvás előtt csinálok néhány hasizom erősítő gyakorlatot
4. Matematika jegyzetet tanulok lefekvés előtt (ez csak az egyetem kezdete óta, régebben receptkönyveket olvastam, a lényeg, hogy unalmas legyen)
Az nem segít ha neten logsz hajnali egykor. Rakd le a telefont, csukd be a szemed és próbálj meg lenyugodni. Ha nem tudsz elaludni, akkor se menj netezni, csak ront a helyzeten.
Egyébként ha órán elalszol, akkor nincs gond az elalvással, valószínű, hogy megzavarodott a ritmusod. Pl. érdemes hétvégen is időben elmenni aludni 1-2 éjszakázás könnyen összezavarja a ritmust és nappal vagy fáradt éjszaka meg sehogy nem tudsz elaludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!