14-15 évesen mennyi az a napi alvásidő, ami szükséges?
Megpróbálhatsz velük beszélni, megkérheted őket, hogy legyenek halkabban. Esetleg másik szobába nem mehetsz át?
Egyébként én nagyon keveset, napi 5-6 órát alszom, ami nagyon rossz, alig élek a suliban, viszont a tanulmányi eredményeimmel nincs gond.
Emberfüggő, de neked nyilván jóval több kell, mint amennyit most alszol. Nem csoda, 6 óra viszonylag kevés embernek elég.
Ha a falnak fordulsz és valami nagyon lágy zenére alszol, az sem jó? Jobb ötletem nincs, mert gondolom, nem fogják abbahagyni a beszélgetést, csak mert te szeretnéd, ez nem életszerű. A telefonok fénye nagyon kicsi, nagyon érzékeny lehetsz ezekre. Én fáradtan állva, zajban, nappal is lazán el tudnék aludni.
Illetve van még egy ötletem, bár nem tudom, a te esetedben mennyire értelmes. Biomelatonin tabletta. Gondolom, a zavaró tényezők miatt a melatonintermelésed nincs topon, de ehhez nem értek. A párom ilyen tablettával tudott csak rendesen aludni nappal, amikor éjszaka dolgozott, de lehet, hogy nálad is érne valamit. De nem ideális sehogysem, részvétem, ha nem tudod megváltoztatni a körülményeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!