Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Baj a rendkívül gyakori...

Baj a rendkívül gyakori széklelés?

Figyelt kérdés

Naponta 4-5-6x is mennem kell nagy wc-re , annyira sűrűn,hogy kimarja a sok papír és már régóta vízsugárral tisztálkodom ott lenn,de néha már az is csíp.

Nem jelentkezik hasmenés,tehát normál szilárd. Egyszer csak jön az inger megyek wc-re semmi erőlködés kijön. Aztán kb fél óra és megint ,megint. LEginkább a délelőtti órákban zajlik le ez a dolog. Táplálkozásomban nincs semmi kirívó, nem is eszek túl sok ételt,ez a jelneség már nagyon régóta fenn áll nálam kb nyár óta.

2016. dec. 3. 12:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Erdemes lenne kivizsgaltatni, h mi okozza. Elotte mennyit jartal? Egyebkent 1 nap alatt en is megyek 3-4x, masok meg 1 heten mennek ennyiszer .
2016. dec. 3. 12:55
 2/13 anonim ***** válasza:
Mit és mennyit eszel wgy nap?
2016. dec. 3. 12:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne kivizsgáltatni orvossal, mert a napi 4-5-6 szerintem sok. Napi 1 a legjobb, bár egyesek azt mondják, annyiszor jó elmenni egy nap, ahányszor étkezik az ember, de ilyenről még nem hallottam.
 4/13 anonim ***** válasza:
Normális székletürtíés naponta max. 3 alkalommal van. Mindenképpen menj el orvoshoz. Félő,hogy nem megfelelő így a tápanyagok felszívódása.
 5/13 A kérdező kommentje:

Regen kb napi 1x és ennyi.

Nem tudom,hogy vizsgálják így félek tőle, inkább csak annyi érdekel,hogy lehet-e komoly? ha nem akkor eltűröm ,bár kellemetlen ennyit rohangálni a wc-re ,már gyerektörlőt is használtam de az is kikezdi..

6/13 A kérdező kommentje:

Mit eszek? Átlagosan, persze vannak változó napok,de átlagban reggel megiszok 2 csésze kávét ami tartalmaz fehérjét, mellé eszek délelőtt még 1-2db banánt,müzliszeletet. A napomtól függ,hogy 1kor vagy 3-4 körül egy hatalmas tál görög salátát tonhallal. Ezután eszem még a nap során éhségtől függően müzliszeletet,almát,gyümölcsöket ritkán sovány túrót. Sok vizet iszom.

De heti egyszer járok étterembe és van,hogy egy nap 30db palacsintát benyomok ez a kirívó eset,egyébként ennyi kaján élek,nő vagyok.

2016. dec. 3. 13:08
 7/13 anonim ***** válasza:
A székelési szokások megváltozása,akár nagyon komoly betegségre is utalhat. Jobb lenne nem félni,hanem elmenni orvoshoz!
2016. dec. 3. 13:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Nagy adagok jönnek ki?
2016. dec. 3. 13:18
 9/13 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok.

Kivizsgálás során szerintem vérvétel, székletvizsgálat, vese, májproblémák esetén ultrahang, esetleg vastagbél-, gyomortükrözés jöhet szóba.

Megértem, hogy félsz, de ha időben rájönnek egy esetleges problémádra, akkor kevesebb fájdalommal megúszod, mint később.

Egyébként húst egyáltalán nem eszel? Amit felsoroltál, az szerintem iszonyat kevés, nem is nagyon értem, hogy székelhetsz mellette ennyit. Egy székletürítés során mekkora adag távozik?

2016. dec. 3. 13:25
 10/13 A kérdező kommentje:

Sajnos ilyen "pottyantós " a wc-nk tehát nem igazán látom,hogy néz ki,de normális nagyságú,tehát nem hatalmas mennyiség,de nem is az a nyúlbogyó.

Én sem értem,hogy lehet ennyi ilyen táplálkozás mellett,nem eszem egyébként a halakon kívül más húsfélét pár éve. De a zöldség amit megeszek szerintem van fél kg is, és a gyümölcs is így azért nem kevés.

2016. dec. 3. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!