Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Konkrétan mi a bajom és mit...

Konkrétan mi a bajom és mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
Azzal kezdődött hogy 13 évesen kibillent a biologiai órám, szenvedtem vele 2-3 hónapig (közben jöttek a pánikrohamok, halálfélelem stb.), aztán visszaált. Nyár végén szerintem megint kizökkenhetett, de mostmár durvább. Nem birok aludni néha 2-3 napig aztán egyszer csak kidőlök 1 napra (úgy hogy senki sem tud felkelteni, bkv-n ez elég kellemetlen), de ez szerencsére ritka. Ami állandó az az hogy alszom 8-10 órát és utána a szervezetem úgy gondolja hogy másfél napot fenn kell maradnom és képtelen vagyok aludni. Emiatt elég nehézkes az életem.
2010. máj. 1. 05:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Az a titka az egésznek, hogy estig jól le kell fárasztani magad, de nem csak agyilag, hanem kimenni a levegőre futni, vagy sétálni, bringázni, görkorizni, valamit amitől lefáradsz testileg.

És akkor már hiába pörög az agyad, akkor már el fogsz tudni aludni, remélhetőleg.

Este meg inni kell tejet, és jól bezabálni.

Ha meg így sem tudsz, akkor vegyél be egy valeriana-t.

Nappal pedig sose dőlj le egy kis csendes pihenőre, estig húzd ki, és csak este aludj :)

Vagy nézzél gyógyszertárba valami nyugtató teát, aztán főzzél egyet este magadnak, és akkor reggelre tök jólk ki fogod aludni magad :)

Így a rendszeressége rá tudod szoktatni magad, ha akarod. Persze csak ha akarod.

Ha számodra ez a fontosabb, és nem az amit épp este alvás helyett csinálsz.

2010. máj. 1. 07:24
 2/5 anonim ***** válasza:
inkább nézz utána annak, mit jelent a kifejezés, hogy "ketyeg a biológiai órám" ...amúgy meg menj el a háziorvosodhoz, bár a felét nem értem a szövegnek, amit írtál olyan kusza
2010. máj. 1. 07:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha egy erdőben laknál fél évig úgy hogy nem lenne éjjel lámpád a házban, pár hónap hozzászoknál hogy elálmosodj estére, még akkor is ha alapból bagoly vagy.
2010. máj. 1. 07:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak: Köszönöm, utána fogok nézni annak a Teának.

A második válaszolónak: Nem rossz ötlet, csak keritenem kell egy házat az erdő közepén:) Néha elgondolkoztam rajta hogy egy időre elvonulni az emberek és a technologia közeléből :)

2010. máj. 1. 07:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Le kéne állni az amphetaminnal... Ha nem speedezel, akkor simán kamaszodsz, majd elmúlik.
2010. aug. 12. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!