Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » EZ fejbőr gombásodás lenne?

EZ fejbőr gombásodás lenne?

Figyelt kérdés
Nem vagyok teljesen meggyőződve a "tünetek" alapján. Nagyon zsíros típusú fejbőröm van, egy-másfél nap után már vállalhatatlan. Mosást követően 1 nap után, ha kicsit megvakarom a fejbőrömet, akkor ilyen zsíros korpaszerű cucc van a körmöm alatt, aminek a szaga is elég jellegzetes. Nem nagy mennyiség és azt sem mondanám, hogy kifejezetten korpás a hajam. 3 nap után viszont olyan büdös a fejbőröm, hogy ha megvakarom, akkor a körmöm besárgul, az ujjam meg kb 2 hétig büdös. Olyan szaga van, mintha krumplit pucoltam volna.
2016. nov. 23. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen. Valószínűleg gomba. Keress egy bőrgyógyászt. Ad rá sampont.
2016. nov. 23. 23:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Seborrhoeás bőrgyulladás is így néz ki (két gyerekem is érintett, kamaszkoruk óta.) Bőrgyógyász mondta, hogy gomba, vagy csak te gondolod? Nekik írt fel hajszeszt és sampont rá, az egy darabig segít, de pár havonta, félévente ismételni kell a kúrát. Sajnos, van, aki hajlamos erre.

Nézesd meg bőrgyógyásszal, akármelyikről is van szó, ő tud rá megfelelő kezelést adni. A boltban kapható samponok nagyon szárítják a bőrt, egy idő után még korpásabb lesz.

2016. nov. 23. 23:04
 3/6 anonim ***** válasza:
A korpásodások hátterének zömében gombásodás áll. Nem feltétlenül kell elmenni rögtön bőrgyógyászhoz. Vegyél Nizorál sampont és azzal mosd a hajadat az előírás szerint.
2016. nov. 24. 07:39
 4/6 anonim ***** válasza:
nekem is ilyen problémám van, 1 éve tart és minden nap mosnom kell a hajam, csak a Nizoral samponnal és Detergens Sulfuratummal volt 2 napig jo a hajam... de ez nem csak a fejbőrt érintő probléma, nekem visszatérő candidám van, a hüvelyemnél is tapasztalom, csak akkor vagyok jobban ha nagyon szigorúan betartom a diétát... lehet neked is meg kéne próbálni
2016. nov. 24. 09:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem voltam még vele bőrgyógyásznál, bár nem is éreztem eddig indokoltnak, mert tényleg bizonytalan vagyok, hiszen úgy igazából látható korpa nincs, csak ha megvakarom a fejbőröm.

Utolsó, milyen diétát követsz? Mennyi idő után éreztél javulást, a diéta kezdetét követően?

2016. nov. 24. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
szerintem inkább seborrea, nekem is van pl. sok mindentől előjöhet, különösen kávé, és társai. Onnan tudod ha az, hogy a homlokodnál, ahol a haj és a homlok találkozik, kipirosodik, húzódik, hajmosás után kiszárad. Vannak erre megfelelő hajszeszek, diprosalic is ilyen.
2016. nov. 30. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!