0 pozitív vércsoport?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy kinek adhatok vért, ha 0 pozitív vagyok?2016. nov. 11. 17:33
2/11 anonim válasza:
Leginkább 0 pozitívnak, végszükség esetén A, B és AB pozitívnak is.
3/11 anonim válasza:
Elvileg minden pozitív vércsoportú ember kaphatná a véred,de ezt már eltörölték.Most már csak csoport azonos vért kapnak akiknek szükségük van vérre.
4/11 anonim válasza:
Akinek adhatsz: 0+, A+, B+, AB+
Aki neked adhat: 0+, 0-
5/11 anonim válasza:
Nincs végszükség, Magyarországon kizárólag csoportazonos vér transzfundálható.
6/11 anonim válasza:
"Nincs végszükség, Magyarországon kizárólag csoportazonos vér transzfundálható."
Ha van. Ha nincs, akkor sem fogják hagyni meghalni a beteget.
Mielőtt kötözködsz: orvos vagyok.
7/11 anonim válasza:
Ha orvos lennél, ismernéd a vérellátás helyzetét. MErt én meg valóban OVSZ-es vagyok...
9/11 anonim válasza:
Osztom a véleményét annak,aki írta,hogy a vérellátónál dolgozik.Mikor 10 éve az OKJ Ápoló szakra jártam,és a vércsoportokról tanultunk,már akkor mondta az óraadó orvos,hogy már csak csoportazonos vért adnak.
10/11 anonim válasza:
"Jákó Kinga elmondta: ritkaságszámba megy, hogy valaki nem csoportazonos vért kap. Ilyen csak nagyon sürgős esetben, balesetkor fordulhat elő, mert alapvetően rendelkezésre áll annyi vér, hogy csoportazonosan tudjanak belőle adni."
Hogy mindenki számára érthető legyen: ritkán - ha úgy tetszik, VÉGSZÜKSÉGBEN -, de előfordul, hogy valaki nem csoportazonos vért kap Magyarországon.
Nem óhajtok tovább tényekről vitatkozni.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!