Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hajhullás, mitől lehet? (Képpel)

Hajhullás, mitől lehet? (Képpel)

Figyelt kérdés

Vérképem a házi orvos szerint normális. Terheléses vércukron is voltam, nincs cukorbetegségem. Fogászati gócvizsgálaton is voltam, bár volt egy bölcsességfogam amit a napokban kiműtöttek, és maradt még benn 2 foggyökér amit a jövőben kiműtenek, azt mondta a fogorvos, hogy nem lát a röntgenen olyan elváltozást ami hajhullásra adna okot. Azt is mondta még, hogy az a fajta hajhullás ami nekem van kinézetre nem góceredetű, mert akkor foltokban kopaszodnék. Van egy epekövem, amit majd ki fognak műteni, az nem tudom lehet-e góc a szervezetben. Bőrgyógyászatra fogok menni természetesen, de 3 hónap múlvára kaptam időpontot. Nagyon ideges vagyok már emiatt, és aggódom, hogy az egész hajkoronámat elveszítem. :S Valakinek valami ötlet, vagy tanács?

[link]

[link]

A vérképről a fotó nem túl jó, de ilyet tudtam perpill csinálni.

2016. nov. 9. 05:49
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Jódot nem csak hallal tudsz bevinni, hanem mondjuk jódozott sóval is.. Sózd az ételeket azzal! Az omega 3 biztos jó a hajra, azt is tudod pótolni vitaminnal.

Lazacot próbáltad már? Iszonyat finom, és egyáltalán nincs "hal" íze, de még azt is le tudod tompítani rácsepegtetett citromlével. Persze nem muszáj ezt enned, és drága is, csak ebben egy csomó értékes dolog van az olaja miatt.

Ricinus olajból pedig van most már A vitaminos is, az külön jó a hajra.

Gyomrod, bélrendszer rendben van? Nincs benne gyulladás? Esetleg Chron betegség?

A bél 80 %-ban felelős az immunrendszeredért. Én a helyedben szednék normaflor-t is egy csomaggal.

2016. nov. 9. 07:47
 32/34 anonim ***** válasza:

Jó. Akkor ne hagyd el a kénes sampont, bár a Planturban van sajnos az, ami az androgéneset szünteti.

AZONBAN. A sheborreádat jelentősen, vagy tán egészében megszünteti a ricinus is. Azt még akkor is szokták ajánlani, ha nincs is hajhullás, de gyulladt a fejbőr... A sheborrea pedig az..!

Jut eszembe a sheborrea is nekem hormonokra utal, de mindegy.

A ricinus után fogod érezni, hogy megnyugszik a fejbőröd, és nem fog viszketni. Két alkalom után már biztosan érzed. Érdekes, hogy amikor valakinek viszket a fejbőre és gyulladt, akkor ez mindig hajhullással párosul.. meg elvékonyodással.

2016. nov. 9. 07:58
 33/34 anonim ***** válasza:
A hormonjaiddal tuti gond van. Mennyi volt az utolsó TSH-d, meg tudod nézni?
2016. nov. 9. 14:14
 34/34 anonim ***** válasza:

Szerintem férfias hajhullás. Tesztoszteron (totál és szabad), androsztendion, DHEA-S, illetve SHBG (ez köti meg a tesztoszteront) értékek kellenének + a pajzsmirigy. Itt valami nagyon, de nagyon nincs rendben. Ezt azért mondom, mert hasonló cipőben járok. Elég komoly hormonproblémám van, ami mellékvese eredetű (ritka, egy génhibán alapul - 21 hidroxiláz defektus). Bár nekem sosem volt súlyproblémám és a ciklusom is mindig rendszeres volt, sokat szenvedtem a görcsöktől és az iszonyatosan erős vérzéstől. 8 éves korom óta szőrösödöm (arcon szerencsére nem látható), a hajam nekem is 2 éve hullik, bár még nem olyan látványos, már csak összekötve hordom. Pedig nekem is durva eltérések vannak a hormonoknál...Szóval szerintem ebben az irányban kellene kutakodni. Most én is az orvosokkal küzdök, mert bár kapok kezelést, az értékeim messze nem optimálisak és az a véleményem, hogy másfajta kezeléssel ezek a szintek tovább csökkennének. (Nőgyógyászom is ezen a véleményen van, csak ő nem írhat fel olyan gyógyszereket, mint egy endokrinológus).

Nagyon remélem, hogy minél előbb meglesz a problémád valódi oka.

2016. nov. 14. 14:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!