Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hajhullás, mitől lehet? (Képpel)

Hajhullás, mitől lehet? (Képpel)

Figyelt kérdés

Vérképem a házi orvos szerint normális. Terheléses vércukron is voltam, nincs cukorbetegségem. Fogászati gócvizsgálaton is voltam, bár volt egy bölcsességfogam amit a napokban kiműtöttek, és maradt még benn 2 foggyökér amit a jövőben kiműtenek, azt mondta a fogorvos, hogy nem lát a röntgenen olyan elváltozást ami hajhullásra adna okot. Azt is mondta még, hogy az a fajta hajhullás ami nekem van kinézetre nem góceredetű, mert akkor foltokban kopaszodnék. Van egy epekövem, amit majd ki fognak műteni, az nem tudom lehet-e góc a szervezetben. Bőrgyógyászatra fogok menni természetesen, de 3 hónap múlvára kaptam időpontot. Nagyon ideges vagyok már emiatt, és aggódom, hogy az egész hajkoronámat elveszítem. :S Valakinek valami ötlet, vagy tanács?

[link]

[link]

A vérképről a fotó nem túl jó, de ilyet tudtam perpill csinálni.

2016. nov. 9. 05:49
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Nem gyorsan fogytam le, és nem éhezéssel. És mint említettem ezek a problémák (hajhullás 2 éve, menzesz kimaradás 1 éve) régebb óta vannak, a 25 kg-t pedig fél év alatt fogytam el. Rengeteg futással, és sok zöldség, gyümölcs, és csirke fogyasztással.
2016. nov. 9. 07:09
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Pedig itt hormonális problémák vannak. Méghozzá nem is kicsi. Az egész összefügg: a hajhullásod, a menzesz kimaradása, a túlsúly (mégha le is fogytál). Ez mind összefügg és nem bőrgyógyász,vagy nőgyógyász tudja elsődlegesen kezelni,hanem endokrinológus.
2016. nov. 9. 07:10
 13/34 anonim ***** válasza:

Kicsit belenéztem a leletedb most, és azt láttam, hogy a ferritin, a vashoz kapcsolódik az se valami rózsás ott... 10 és 120 közöttinek kell lennie, és neked hiába van 42 körül, az nem annyira sok, tehát nem közepes, vagy magas.

(Nekem ezt nehéz olvasni, mivel ha egyben látom kicsi, ha meg nagyítani kell akkor meg nem tudom követni a sorokat..)

2016. nov. 9. 07:12
 14/34 A kérdező kommentje:
De mit tudok csinálni, ha minden orvos szerint, csak és kizárólag a túlsúly a felelős? Mindenki szerint minden rendben van a szervezetemben, csak kövér vagyok... Más túlsúlyos nők, dús hajkoronával gyereket szülnek... Én meg kövér vagyok fogyjak le vagy dögöljek meg... :( Elkeserítő a magyar egészségügy...
2016. nov. 9. 07:14
 15/34 anonim ***** válasza:
Az a baj,hogy nőgyógyászati hormonvizsgálatokat háziorvos nem kérhet,csak szakorvos. Menj el a bőrgyógyászhoz, ő talán ad vagy tovább küld endokrinológira. Meg kéne nézni a nőgy. hormonokat, a pajzsmirigy hormonokat (nem csak TSH!),a vércukor mellett az inzulinrezisztenciát is.
2016. nov. 9. 07:19
 16/34 anonim ***** válasza:

A vas.. hát az nem túl magas... Neked 13,4 van, és 10,70-től kezdődik.

Fejts már meg nekem légyszíves, mert ez nem látom. Lehet, hogy a képen el van csúszva a papír? Kreatinin szint: neked 89,323 van írva, miközben 5-21-ig kell lenni? Nem értem. Vagy egy másik sort kell nézni? Mennyi a kreatin, és mennyi a tartományszint?

Ha a kraatin szinted pocsék, akkor az a vese lesz...

Vesegyulladás esetleg, vagy a veséddel valami. Az biza okozhat hajhullást! Már, ha ez van...

2016. nov. 9. 07:20
 17/34 A kérdező kommentje:
Szerintem ha elmúlik a menzeszem akkor felkeresek egy másik nőgyógyászt, ha 2 nőgyógyász is azt mondja, hogy tényleg a kövérségtől vannak menzesz problémáim,akkor lehet van benne valami. Ha meg nem, akkor hátha egy másik elküld ilyen nőgyógyászati hormon vizsgálatra. Remélem a bőrgyógyász is fog mondani valami lelkesítőt, mert szörnyű ez a helyzet :(
2016. nov. 9. 07:22
 18/34 anonim ***** válasza:
Egyébként ez nem csak a magyar egészségügyre jellemző. A lányom Finnországban dolgozik és ott sem mennek jobban a dolgot. Egy nem élete veszélyeztető vizsgálatra heteket kell várni,még a háziorvos is 2-3 hét múlva fogad.Ez inkább orvosfüggő. Dolgoztam nőgyógyászaton 8 évig és NAGY tisztelet a kivételnek,de ők "nem látják az egész embert",és ilyen bajok fölött gyakran elsiklanak.
2016. nov. 9. 07:23
 19/34 anonim ***** válasza:
Az éhgyomri cukor az a számadatoknál a sorban meg van jelölve egy plusszal, de ne szólj senkinek. Alul meg negatív. 6,1.
2016. nov. 9. 07:24
 20/34 A kérdező kommentje:
Azt a kreatinint elnézted, mivel 80 mol az értékem és 45-től 84-ig normális.
2016. nov. 9. 07:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!