Ki mennyire törődik az egészségével?
Mennyire törődtök vele? Mi az, amit nem esztek? Mennyit mozogtok?
Szerintetek jó ötlet, ha otthon tornázom, vagy elmegyek futni/kerékpározni néha? (Sulitesi, hagyjuk miért, de semmit nem ér, járok gyógytesire a hátammal, de az heti 1 és egy úszás, többre hétköznap NINCS időm; futni, lehet nem kéne, de nagy baj nincs a hátammal, sokat pedig sosem kocogok).
Ki szerint hol kezdődik a mánia? Én pld. csak egy aktuális divatnak tartom ezt az immunerősítés-őrületet...
Szia!
Igen, jól írja az előttem hozzászóló az már betegesen mániás ha valaki csak egészségesen étkezik, mindenbe számolja mennyi kalória van stb..
én nem nagyon törődök vele úgy különösképpen, még se vok sosebeteg
este tornázok úgy 1 órát abból fél óra izmsokra fél óra intenzív tánc
mindennap eszek gyümölcsöt-zöldséget, eszek főtt kaját, leves, iszok reggelire tejet, nem dohányzok, nem drogozok
megvann a napi 2-2.5 liter ásványvíz/víz
de stresszbe élek, amit hát próbálok kiszűrni de nem nagyon sikerül
amúgy meg ha valaki azon görcsöl állandóna h huu nehogy beteg legyek eszek sok sok c vitamint az úgyis beteg lesz, nem kell rá gondolni, ha meg már vki elkapott vmit ki kell feküdni azt kész:D
nekem ez a véleményem
Hát, szerintem is ott kezdődik a mánia, hogy: nem eszik húst (emiatt), nem iszik tejet, nem eszik meg egy átlagos kenyeret, nem eszik édességet, stb...Nem akarok persze senkit megbántani!! Csak érdekelt más véleménye is, meg továbbra is érdekel, írjatok!
Amivel én nem értek egyet, az az, hogy ha valaki nem kövér, az már nem is foglalkozik az egészségével. Attól még kéne mozogni, meg több zöldség-gyümölcsöt enni, stb. De sok normális BMI-jű (rem. jól írom) embert ez nem érdekel.
Örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen "fanatikus", aki nem egyesületben, nem fitnessklubban, stb., hanem önmagától, egyedül mozog. :) Nekem is normál a súlyom, de egyrészt tartani akarom (már volt, hogy kezdtem hízni), másrészt lánynak is szebb lehet, ha nagyon-nagyon mérsékelten, de izmos. Nem is beszélve a tartásról, az állóképességről, meg arról, hogy mi lesz majd (felnőtt korban szív-érrendszer, izületek, stb)
Am. ha 20 percet tornáztam, reggelihez, vacsihoz ettem zöldséget, emelett még egy darab gyümit esetleg, plusz nem zabáltam magam tele csokival, már úgy érzem, mindent megtettem. Sztem ennyi, ami kell, és ne tovább.
Más ha valakinek nagy súlyfeleslege van,és más ha tartani szeretné a formáját mint pl te. Az egyesületben való sportolás nem értem,miért is rossz? Ráadásul annyi tudatlan ember van, ez eprsze nem csak az ő hibájuk, (pl 100 kilóval elkezd kocogni) . Edzőteremben,személyi edzővel legalább úgy sportolhatnak,vagy egyesületben,hogy van ott szakértő aki megmondja nekik mit kéne,és mit nem.
Amúgy én rendszeresen étkezem, sok gyümölcs zöldség, kenyeret keveset eszek nem azért mert nem szeretem,hanem mert nem akarok visszahizni. Heti 3-4 szer futok,vagy tornázok néha 1 órát. Dohányzom sajnos,szóval azt nem mondanám hogy mindent megteszek az egészségemért ...
Ezeket a tisztitó kúrákat,léböjtöt,gyümölcsnapokat abszolút baromságnak tartom, meg a női magazinok "szuperdiétáit" is.
Utolsó!
Egyesület, fitnessterem, stb: egyáltalán nem tartom hülyeségnek, csak nem mindenkinek van ideje rá. Korábban sem akartam leszólni. Szerintem is az a jó, ha valaki eljár tornázni, sportolni, mert szakember van ott, meg esetleg a társaság miatt, de ha felnőtt és családos, vagy ha gyerek, és amúgy is sok különórája van, vagy ha nincs különórája, de nem is férne bele semmi, akkor szerintem jobb ötlet otthon néha fekvőtámaszozni, hasprésezni, lépcsőzni például, mint lazsálni.
Te például am. hol tornázol? Otthon? S magadtól, vagy valami cédére v. hasonlóra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!