A túlzott koncentráció (keveset pislogás) tönkreteheti a szemem?
Napi sok órát számítógépen dolgozom, de ezzel sosem volt gond...
viszont van 1 stratégiai játék, starcraftnak hívják, és a nyáron kicsit rákaptam, egész sokat játszottam(1-2 órát naponta), és egy idő után észrevettem hogy nagyon kiszárad a szemem estére.
Vettem szemcseppet, használt is meg nem is. Kihagytam pár hónap játékot, de tegnap ismét toltam 20 percet.
A gond az hogy még így is kiszáradt és elfáradt a szemem estére, és már filmet is szinte hunyorogva tudtam nézni.
A játékban általában 10 perc egy rész, de ezalatt sajnos 101% al kell összpontosítani, és valószínűleg nagyon keveset pislogok... ez lehet annyira fárasztó a szememnek?
Mikor 12 órát melózom a gépen, akkor semmi hasonlót nem érzékelek, csak ettől a játéktól van, amire könnyű lenne azt mondani hogy akkor ne játsszam, de ez az egyetlen zsuga ami érdekel, az ilyen taknyos unalmas napokon.
Valami tipp?
Az nem megoldás.
Két teljes napba telt mire sikerült annyit pihentessem a szemem,hogy már ne érezzem hogy fáradt ha nyitva tartom... Ez kvára nem normális, miért történik ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!