Vajon mi történik, ha hagyom hogy a pánikrohammal járó érzés elhatalmasodjon rajtam? Rosszabb lesz, vagy elmúlik?
Én csak két évig voltam pánikbeteg, de sikerült legyőznöm teljesen. Nem szabad hagyni, hogy elhatalmasodjon. Igazából szerintem szükség lenne pszichológusra ahhoz, hogy leküzdd, de azért van egy tippem: amikor érzed, hogy közeleg a roham, fújd ki a levegőt, miközben elszámolsz 5-ig. Tartsd meg ezt az állapotot egy számolás erejéig, majd szívd be a levegőt 3-ig. Ezt ismételd, amíg meg nem nyugszol. Nekem ez a légzéstechnika bevált. Beszélt neked valaha orvos vagy pszichológus arról, hogy mi a mechanizmusa ezeknek a rohamokat? Ha nem, szívesen elmondom, hidd el, sokat számít, ha tudod, mivel állsz szemben. Üdv!
22/L
Akkor most figyelj. A pánikroham az egy széndioxid-hiányos állapot. A széndioxid hiány kialakulhat érzékenység miatt vagy amiatt, hogy rosszul veszed a levegőt. A vegetatív idegrendszernek két része van, szimpatikus és paraszimpatikus. Képzelj el egy mérleget, egyik oldalon a szimp. másikon a paraszimp. idegrendszer. Pánikrohamnál a mérleg a szimpatikus idegrendszer irányába billen (ez a rész felelős azért, hogy stresszhelyzet során felkészítse a szervezetet a védekezésre) a szervezetben található túl sok széndioxid miatt. Erre a szervezet jeleket küld és különböző tüneteket produkál, mint remegés, szédülés, gyors szívverés, izomgörcs, légzés lassulása stb.
Az ember ezektől még inkább megijed, elkezdi még rosszabbul venni a levegőt és ezzel még inkább megvonni az oxigént a szervezetéből. Ezzel csak újabb tünetek jelentkeznek és kialakul az ördögi kör.
Tehát tulajdonképpen a pánikroham legijesztőbb részét mi magunk idézzük elő.
Ezért szükséges a légzéstechinka.
Szerintem nagyon fontos, hogy az ember elmenjen ezzel pszichológushoz. Pszichiáterre nincs szükség, de a pszichológus mindenképpen indokolt lenne. Pszichoterápiával oldaná a stressz-szintet. Ez relaxációból és különböző technikákból áll. Nagyon hasznos, hidd el!
Remélem valamennyit tudtam segíteni. Szerintem ha az ember érti, mi történik a testében, már nem fél annyira.
A pánikbetegség a félelemtől való félelem!
Üdv
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!