Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 21 éves fiú/férfi vagyok,...

21 éves fiú/férfi vagyok, nagyon hamar leépültem, miért?

Figyelt kérdés
Arra lettem figyelmes kb 1 éve, hogy nagyon kórosan elkezdtem őszülni. Minden nap 1-2 szállal több lett az ősz hajszálam, ha csak az arányokat tekintjük. A bőröm sem olyan, érdes. Alkoholt rendszeresen fogyasztok, de nem dohányzom (viszonylag). Voltam orvosnál és megerősítette, hogy ilyen hamar az alkohol sem okoz problémát. Az életmódom nem változott, rendszeresen viszek be vitaminokat, egyébként fűszeresen étkezem. Semmim nem fáj. Akkor most tévedett a doktor? Az alkohol okozhat ilyet? Esetleg a stressz..? Genetikai okokról már hallottam, de még nagyon fiatal vagyok.

2016. okt. 3. 11:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Mutatsz képet magadról? Nagyon kíváncsi lennék,hogy nézhet ki egy őszülő,érdes bőrű 21 éves.
2016. okt. 3. 12:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálam ezek 19 éves koromban jelentkeztek igaz akkor keményen piáltam meg egy kis spuri meg kokó is befigyelt.
2016. okt. 3. 12:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Mennyi vizet iszol egy nap? Mert a bőr attól is megváltozhat, ugyanis veszít a rugalmasságából emiatt ráncosodás is kialakulhat, az elégtelen vízbevitel következményeképpen. Egy étrendet írsz nekünk? Sok minden befolyásolja ezt, így látatlanba nem lehet megmondani. Annyi viszont biztos, hogy nem épp egy szokványos folyamat, valami oka biztosan van. Milyen vitaminokat szedsz?
2016. okt. 3. 12:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Van aki hamar őszül. Én amikor láttam egy ősz hajszálat, kitéptem.

Na de ez nem megoldás, egy ideig hennás hajszínezőt használtam, most átálltam a színezős alpecin samponra.

A vékonyabb bőrtípus(vékony bőr, látszó erek, kevés szőr) hamarabb öregszik, de ezen is lehet javítani hidratáló krémmel.

Alkoholból csak sört iszok hetente többször pár litert. Cigiről teljesen leszoktam mert köhögtetett és drága.

Én 2-3 naponta mosok hajat samponnal és balzsammal/hajpakolással.

Arcomat majdnem minden nap krémezem, esténként több órára rajta hagyom és fél óránként jól bevizezem. (néha anyám csodakrémjeit is kölcsönveszem :D)

Pórustisztítót hetente többször használok.

A borotválkozás is erőlteti a bőrt, borotválkozás után érdemes arcvizet és krémet használni.

Testápolót is érdemes havonta legalább 1x használni.

2016. okt. 3. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja igen vitaminokat is érdemes szedni.
2016. okt. 3. 12:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha valaki sovány az is ráncosodást okoz, 10 éve mikor meglehetősen soványabb voltam több ráncom volt mint most.
2016. okt. 3. 12:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Tényleg fogytam egyébként. Ez eszembe se jutott. Egyébként valamit tuti rosszul csinálok, csak nem tudom, mit. Ezért kértem a tanácsaitokat, illetve azokét, akik hasonló helyzetben voltak életük során. Nálam ez egy hirtelen meglepődés volt, konkrétan az állam esett le, mikor széthúztam egy kicsit a hajam, és megláttam hogy "mákos". Eddig nem is vettem észre. Illetve igen, mert előtte is volt pár ősz szál, de most iszonyat hirtelen jött egy hete kb. Előtte is jelentkeztek, de mondom kb 1-2 nap/szál. Jódhiány is okozhat ilyet? Egy ideig jódozott sót vettem.
2016. okt. 3. 12:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Háziorvosnak mondd el és kérj beutalót vérvételre és bőrgyógyászhoz, meg amit még ajánl.
2016. okt. 3. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!