Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Barátom majdnem elájult a...

Barátom majdnem elájult a fűtől, mi volt a baj? (rész. Lent)

Figyelt kérdés
Szívtak és nagyon ránk hozta a frászt. Besárgult a bőre. Az ajkai teljesen kifehéredtek és alul kékülni kezdtek. Minden baja volt, émelygett... pöttyöket látott, szédült, ha felállt alig bírt menni. Kikészült a tüdeje vagy lement a cukra? Mi volt a baj? Túl sokat szívott? Nem evett eleget? Nem akarom hogy elpatkoljon legközelebb, meg azért jó ha tudja kezelni az ember az ilyet. Válaszokat előre is köszi.
2010. ápr. 23. 21:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
7%

Már bocs, de én tartom magam a mondáshoz, hogy aki hülye, az megérdemli (avagy másoknál.. az haljon meg).. :P

FŰ BASSZUS, MIT VÁRTÁL??!!

Komolyan.. Lehetett allergiás roham, lehet, hogy rosszul csinált valamit..

Ha meg kezelni akarod az ilyen eseteket, akkor menj el szépen orvoshoz, és kérjél felvilágosítást, hogy füvezéskor mire kell figyelni. Ennyi.

Csak gratulálni tudok..

2010. ápr. 23. 21:26
 12/20 anonim ***** válasza:
12%
Mégis menynit szívott a gyerek? Hány grammot? 0.3? 0.5? menynyit? most tettte előszzör?
2010. ápr. 23. 21:28
 13/20 anonim ***** válasza:
12%

most úgy barátod, hogy jártok?

mert ha igen, akkor nagy bolond vagy, hogy hagyod.

ha az én pasim ilyet csinálna, úgy hogy tudom róla. hát nagyon nem örülnék neki...

2010. ápr. 23. 21:28
 14/20 anonim ***** válasza:
Ismerős helyzet, ugyanis, én is voltam ilyen állapotban, és egyik haverom kétszer is. A megoldás ilyen helyzetbe: Mindig fel kell mérni, hogy milyen súlyos a helyzet, hogy mennyit szívott, milyen a pulzusa, tud e válaszolni a feltett kérdésekre. Ezután a legjobb, hogyha azonnal hideg vizet adtok neki, amivel lelocsoljátok a fejét, a nyakát és megitatjátok, majd ezután ha bír enni gyorsan csokit adni neki, mert az felviszi a cukrát(kockacukor a legjobb ha van nálatok). Ha netán elájulna, akkor sem kell beparázni, stabil oldalfekvésbe kell helyezni, hogy véletlenül se fulladjon meg a hányadékban, és ellenőrizni egyfolytában a légzését, ha lassul a légzés vagy netán leáll azonnal mentőt hívni, vagy szájon át lélegeztetés. DE ILYEN ESET CSAK NAGY RITKÁN VAN. Legtöbb esetben kicsit megszédül, beparázik, majd rókázik egyet, utána jobban lesz. Remélem tudtam segíteni. Ja és ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy helyes amit csináltok, de legalább akkor okosan tegyétek.
2010. ápr. 23. 21:30
 15/20 anonim ***** válasza:
6%
Oltás, nem oltás, tetszik, nem tetszik: az volt a baj, hogy kábítószerezett, ami nem normális dolog. A vízcsapból is az folyik ki, hogy káros az egészségre, de vannak, akik dafke azt terjesztik, hogy "nem káros, mert lám, én is szívom már két éve, és még élek", és aztán csodálkoznak, mikor valaki rosszul lesz vagy meghal. Nincs más teendő ezzel, mint nem szívni, és akkor nincs rosszullét.
2010. ápr. 23. 22:08
 16/20 anonim ***** válasza:
Kedves leendő válaszadók! Legyetek szivesek a kérdező kérdésére válaszolni, mert a további fejmosásokból az életben nem fogja megtudni mit kell ilyenkor csinálni ha lesz legközelebb.Én is utálom az alkoholt és a drogot, de nem ez érdekli a kérdezőt.
2010. ápr. 23. 23:05
 17/20 anonim ***** válasza:
na igen,ne figyelj a rosszmaju megjegyzesekre,az emberekre akik ugy tesznek mintha soha semmi olyat nem tettek volna meg....en is szivtam proba szinten anno,es nagyon rosszul lettem tole,barmi kivallthatja az a gondd,igy latatlanban nem fogja senki sem megmondani,lehet attol mert elotte bevett egy gyogyszert,vagy ehes volt elotte ...vagy csak egyszeruen bekapcsolt egy allergias reakio,a lenyeg hogy megtapasztalta,buzditsd arra hogy soha ne tegye meg ujra,bar szerintem o is elkedvetlenedett tole.
2010. ápr. 24. 01:02
 18/20 A kérdező kommentje:
Legalább van pár normális hozzászóló aki nem bunkó. Köszi a válaszokat :).
2010. ápr. 24. 09:02
 19/20 anonim válasza:
Szia! En szemelyesen eltem at egy ilyet, ajulassal. Eletemben 3x szivtam, 1x 5orat hanytam, a masodik jo volt, es a harmadiknal elajultam. Azonnal tudtam h baj van, epp felszalltunk a vonatra, teljesen elsotetult minden mintha megvakultam volna. Beestem a vonat es a peron koze, barataim beemeltek a vonatba, ott mar nem voltam magamnal teljesen, azt mondtak osszekucorodtam es ringani kezdtem. Azonnal lesegitettek a vonatrol, ket baratom fogott. Annyira emlekszem hogy mondtam "rosdzul vagyok, haza akarok menni" abban a pillanatban kepszakadas. Allitolag felakadtak a szemeim. Valami reflexes folyamat lehetett, mert ontudatlan allapotban kiloktem a nyelvemmel a ragot, mar csak arra ebredtem h a labam a magasban. Hoztak vizet, csokit. Valoszinuleg az volt a baj, hogy enyhe napszurasom lehetett, illetve keveset ettem. A 46kg-os szervezetemnek meg mar sok volt. Rettenetesen felelmetes volt ez az allapot, en biztos h nem probalkozom tobbet!
2014. febr. 17. 04:07
 20/20 anonim válasza:

Szija.

Szeretnék értelmesen válaszolni, mert sok hasonló esetről hallottam már.

Meg kell jegyeznem, hogy nagyon fontos, hogy MIT szívtok! Csak füvet! Egyéb (herba és hasonló) szintetikus szarokat soha!

Bár, sokan nem szeretik a füvet, ami amúgy egészséges, (de sokan azt sem tudják mi az a fű, meg az egyéb drogok, ezért olvashatunk ennyire béna, és értelmetlen hozzá nem értő hozzászólásokat) ha JÓL HASZNÁLOD.

Mindig oda kell figyelni előtte a megfelelő étel és italfogyasztásra. Ilyen esetekben víz és cukor a legfontosabb! Továbbá, fontos, hogy jegyezze meg hogy mit érez, hogy ne kezdjenek el pánikolni, és hogy mi a teendő ebben az esetben.

(Velem is történt hasonló eset, én attól lettem konkrétan jobban, hogy levettem a ruháimat, és szándékosan "fáztattam" magam)

2014. máj. 26. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!