Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valakinek szívritmuszavara...

Ha valakinek szívritmuszavara van, az mit érez?

Figyelt kérdés
Össze-vissza kalapál a szívem,a vérnyomásommal soha nem volt gond,inkább alacsony,mint magas,de egy hete kb úgy érzem hogy néha meglódul a szívem,teljesen mindegy,hogy sportolok,vagy nyugalmi állapotban vagyok.Még csak 28 éves vagyok(nő),egy éve szültem,zavartalan terhességem volt.Mi lehet ez?
2010. ápr. 23. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:
szorongasos betegseg is okozhat sziv tuneteket,mint az en esetemben is,nekem is sokszor ejjel arra ebredtem,hogy ver ezerrel,es alig tudtam lecsillapitani,csak ugy,hogy a ket tenyerembol kupolat alakitottam,es azon keresztul lelegeztem,illetve ittam egy pohar(nagy) vizet!Ha szivritmus zavarom van az mar elegge ijesztoen alakul,peldaul ulok,vagy megyek mindegy,de hirtelen ugy erzem megall a szivem,egy 2-3masodpercig,es aztan egy nagy dobbanassal folytatodik ami elegge ijeszto!22/L
2010. ápr. 23. 10:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen,én is ilyen nagy dobbanást érzek...mondjuk rosszul sosem vagyok,de azért ijesztő mondjuk az edzőteremben,amikor ezerrel lépcsőzök és egyszer csak ilyen nagyot dobban.Váááá...Mi van most????
2010. ápr. 23. 10:53
 3/5 anonim ***** válasza:
sztem azért dobban nagyot, mert éppen edzel. bárkivel előfordulhat.
2010. ápr. 23. 10:55
 4/5 A kérdező kommentje:
De ha nyugalomban vagyok is, ez van...
2010. ápr. 23. 10:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Hasonló történt már velem is, először középiskolában, akkor annyira sokáig tartott, hogy majdnem elájultam. Elmentem vele az orvoshoz, aki gyakorlatilag széttárta a karját, elküldött vizsgálatokra, de sehol sem találtak semmit. Azt mondták a kórházban, egyszer EKG-ra kellene kötni, amikor ez történik, és akkor lehet többet mondani róla. De sajnos van hogy hónapokig nem is történik hasonló, és volt olyan is hogy egy nap 2x is hirtelen vert a szivem. Nekem azt tanácsolták, hogy mérjem le hogy ilyenkor 1 perc alatt mennyit ver a szív, elméletileg ha jól emlékszem azt mondták 180 alatt még minden rendben van. Azt is mondták továbbá, hogy ilyenkor valamilyen ellen-ingert kell kelteni a testen, amitől könnyebben elmúlik. Pl hasprés, jégkocka szájhoz érintése, vagy kinek mi esik jól, a lényeg hogy a test "másra figyeljen". Nálam ez bevált eddig, bár megfigyeltem velem csak akkor történik ez, ha izgulok, ezért én a stressznek tudtam be, mivel orvosilag senki sem tudott rá ésszerű magyarázatot adni.
2010. ápr. 23. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!