Nagygon félek az MR+MRA vizsgálattól. Hogyan győzzem le?
Az MRA-val konkrétan az ereket vizsgálják. Azt gondolom, ehhez valószínűleg szükség lesz kontrasztanyagra.
Én már kétszer voltam MR-en, először én is féltem, de a beküldő orvosomtól azt a tanácsot kaptam, hogy amikor kezdenek betolni, akkor csukjam be a szememet, ne is nyissam ki, és amíg bent vagyok, foglaljam el az agyamat. Ő például Petőfi verseket mondott, én pedig birkákat számláltam. Nekem nyaki MR-em volt, egy ismerősömnek, aki szintén nagyon félt, a csuklóit MR-ezték, azt mondta, a bariszámlálós módszer nála is bevált.
Egyébként az MR gép nem mindenhol egyforma, ahol én voltam az ORFI-ban, ott kb. olyan, mint egy hatalmas amerikai fánk, tudod, lyukkal a közepén. Vagyis nem vagy igazán bezárva. Én egyszer ki is nyitottam a szememet, de azért olyan közel magad előtt egy műanyag lap annyira nem klassz látvány, szóval utána be is csuktam és számolgattam tovább. :D Végig érzed, ahogy jön rád a friss levegő, kapsz fülhallgatót, bár úgy is nagyon hangos a gép, de akár képzelheted valami zenének. Van egyébként, aki tényleg zenét komponált a hangjából, youtube-on találtam. :)
A kezedbe meg adnak egy jelzőt, hogy ha bármi baj van, akkor tudsz szünetet kérni.
Nem annyira vészes a dolog, mint amennyire félünk tőle, másodszopr már teljesen jól elvoltam, szóval inkább próbálj nem rástresszelni, mert az rosszabbá teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!