Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véres volt a székletem, van...

Véres volt a székletem, van okom aggódni?

Figyelt kérdés

Szekrekedésem volt már az utóbbi 2 alkalommal. 1. alkalomkor kevés vér volt. Ma meg több, és a széklet is véres volt. Gondolom a hajszálerek elpattantak, azért vérzett.

Van okom aggodalomra, hogy nem csak ez? Orvoshoz elmenjek most vagy mikor?

2016. szept. 4. 20:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
50 alatt nem kell nagyon izgulni, viszont a kajára ügyelni kell, hogy olyan legyen, ami lazítja a székletet. + sok folyadék. 50 fölött az ilyen vérzések már jelenthetnek komolyabb bajt is. Itt is az étrend nagyon fontos, hogy ne kelljen erőlködni. Ha ennek ellenére, hogy a széklet normálissá vált, és marad a vérzés, mindenképpen orvos...
2016. szept. 4. 21:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyél sok rostot (zöldségek, gyümölcsök, magok). Igyál sok vizet, és kerül a sós dolgokat.
2016. szept. 4. 21:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. szept. 4. 22:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha friss vér volt a székletben,az az aranyér megpattanásából származhat,ami kellemetlen,de nem veszélyes,ha ritkán fordul elő.

A rostban gazdag táplálkozás igen fontos!Ha elérhető,lenmag,útifűmag,szilvalekvár sokat használ.

Igen fontos!

Minden reggel ébredéskor meginni egy félliternyi szobameleg vizet,és kb.30 percig nem enni semmit utána!(Rendszeresíti a székletet.)

A végbél lazítására,síkosítására,az aranyér visszahúzódására kiválló a "Handensa"végbélkenőcs,amit én az Amazonon szoktam rendelni.(1530.Forintba jön ki tubusonként postaköltséggel Indiából)A tünetek ettől legkésőbb 2 nap múlva megszűnnek.

Orvoshoz akkor érdemes elmenni,ha fekete a vér,tehát mélyebbről származik,illetve,ha 5 nap után sem szűnik meg házi gyógymóddal.

2016. szept. 28. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!