Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Lisztérzékeny...

Mit tegyek? Lisztérzékeny lettem (? )!

Figyelt kérdés

26éves vagyok,ma megtudtam,hogy glutén allergiás lettem.Persze kaptam jó tanácsokat.DE nagyon új még ez az egész és furcsa.Azt sem értem,hogy-hogyan lehetséges ez ,hogy felnőttként kelljen új életet kezdened emiatt.Na meg drága is.

Szóval 1.problémám a kenyér váltás.

Kukorica kenyér-ok-de félek ,hogy nagyon meghízok tőle.Tapasztalatok?????

Köszönöm szépen aki válaszol.:-)))

2010. ápr. 20. 12:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is lisztérzékeny vagyok,és én is pont egy éve tudtam meg hogy az vagyok,20 évesen derült ki.

Ne aggódj:),belefogsz szépen lassan jönni:),mostmég elhiszem hogy rosszul érint,és félsz mindentől,de ez szépen elfog múlni.

Hát igen a kenyér...a kukoricakenyér elég jó,bár én ha javasolhatom,inkább a Schär Mix B kenyérporra szavazok,amit akár kenyérsütőgépben is megsütheted és szerintem nagyon finom.De az interneten is találsz,és én is nagyon szívesen küldök neked recepteket:)!

Nagy valószínűséggel már előtte is az voltál,csak most jött ki rajtad igazán.

Ja és egyáltalán nem hízlal a kenyér:)!egyébként én akitket ismerek lisztérzékeny embereket mind pont jó súlyban vannak:),nem vékonyak,de nem is ducik,pont jók!

Sajnos tényleg drága,bár lehet kapni olcsóbb fajta liszteket,tésztákat.A legolcsóbb a kukoricaliszt,és elég jó is,nemcsak kenyérhez de sűrítéshez is.De én inkább a rizslisztet javaslom:)!

Ha bármiben tudok segíteni,nagyon szívesen segítek:)!írj nekem nyugodtan e-mailt!Örülök hogyha segíthetek,mert tudom az első egy-két hónapba elkell a segítség:)!

Kitartás!

Egy lisztérzékeny:)

2010. ápr. 20. 14:28
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia,nagyon szépen köszönöm:))))

Nagyon kedves vagy:-))

Jó akkor "zaklatlak"majd ha jönnek a problémák:-))))

Tényleg nagyon szépen köszönöm:-)))))))

2010. ápr. 20. 18:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen:))!tényleg bármiben nagyon szívesen segítek,amiben csak tudok:)!

akkor várom az e-mailt,ha bármi van:))

2010. ápr. 20. 20:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A kukoricaliszt pont annyira hízlal, mint a fehér liszt, csak egészségesebb. Még azoknak is, akik nem gluténallergiások. Emiatt ne aggódj. Rosszabb, hogy az ilyen kajákat nehezebb és drágább beszerezni, és ha megéhezel valahol, nem nyomhatsz be egy fornettit vagy hamburgert tűzoltálsank, tehát mindig kell legyen nálad speckó kaja.
2010. júl. 13. 14:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
hát igen sajnos,ezzel szenvedek én is,hogy ha megyek valahova biztosítani kell az ételt,hogy ne éhezzem,mert sajnos nem tudunk olyan sok mindent venni,és ráadásul figyelni kell a változatos étrendre is:)
2010. júl. 13. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Én 32éves vagyok,és 2 hónapja derült ki hogy laktózérzékeny vagyok(semmilyen tejterméket nem fogyaszthatok)alig birtam feldolgozni,mert anno tonnaszámra ettem az édességeket,és elég inyenc vagyok,állandóan tejszines ételeket ettem.Ráadásul sovány testalkatú vagyok(170cm 52kg),és emiatt a betegség miatt életem végéig diétáznom kell:-(.Sajnos a lisztérzékenység,nem csak azt jelenti hogy kenyeret nem ehetsz,hanem minden olyan ételt mellőzni kell amiben búza van.Ilyenek a chips-ek,cukrászdákban némely sütik,pizza...stb.Nálam is ugyan ez a helyzet,én sem ehetek cukikban sütit,sőt én még fagyit(jégkrémet sem)...Egyébként van egy ételallergiabolt a 13.ker-ben Vág utca 5.Ott kimondottan cukorbetegeknek,lisztérzékenyeknek,laktózérzékenyeknek vannak élelmiszerek.Na ott 2 kosárnyi édességeket szoktam venni:-),vannak péksütik,friss kenyér,vannak kenyér porok...minden mint egy rendes közértben:-)...Persze horror áron:-(...de sajnos muszáj megvenni ezeket,hiszen ennünk kell.És akárhol veszed meg,sehol sem olcsó.
2010. júl. 13. 16:00
 7/9 anonim ***** válasza:

A krumplis kenyér nem jó?

Amúgy én már a kenyérről is próbálok leszokni igaz nem vagyok lisztérzékeny, de amióta megtudtam, hogy a tescoban újradarálják a lejárt kenyeret és liszttel összekeverve még 1x megsütik, meg az akciós zsömlébe belekeverik a lejárt kakaós kalácsot meg ilyeneket, hát ledöbbentem..

tesóm melózott ott..

2010. júl. 13. 17:51
 8/9 A kérdező kommentje:

Húúú,ez nagyon durva! (utolsó)

Mennyi mocskot etetnének az emberekkel.(((

2010. júl. 13. 18:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti! Én liszt- és laktózérzékeny is vagyok. Van egy jó hírem. :D A laktózérzékenyeknek van egy tabletta, Lactase a neve, amit be kell venni étekzés előtt és bármilyen tejes ételt fogyaszthatsz vele! A 100db-os doboz olyan 5000-5500Ft körül van, úgy tudom, de ez nekem kitart 2-3 hónapig is. Tudom ajánlani, így nem kell diétáznod. :) Csak azt sajnálom, hogy a lisztre nem találtak még ki egy hasonlót. :( Már rájöttem, hogy ezeket a gondokat csak egy szintén lisztérzékeny ember értheti meg. Sem a családom, sema barátaim nem értik meg, milyen lelki teher ez a betegség. :(
2011. ápr. 3. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!