Mitől szédülhetek megállás nélkül?
Tegnap este óta megállás nélkül émelygek. Úgy gondoltam, hogy alszom egyet és rendben leszek, de nem.
Nem fáj a fejem és hányingerem sincs, csak enyhén szédülök/émelygek.
A vérnyomásomat többször mértem ma, minden esetben 110/70 körül volt, a pulzusom is normális. Vércukormérőnk nincs itthon, úgyhogy azt sajnos nem tudom megmérni. Vettem be multivitamint, ittam gyógyteát, de minden maradt ugyanúgy. Egyedül talán amikor edzettem akkor nem éreztem, hogy szédülnék.
Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet? Inzulinrezisztenciám van, az közrejátszhat?
Mindenképp megyek orvoshoz, csak addig is szeretnék valamit csinálni, hogy legalább enyhüljön.
24/N
Szerintem ez se túl magas vérnyomás amit mértél.
Elég vizet iszol napközben?
Köszönöm, a válaszod!
kb. 1,5 liter vizet iszom. Annak elégnek kéne lennie, nem?
A vérnyomás egy kicsit alacsony, hozzá egy kis vércukorszint változás elég ahhoz, hogy szédülj, émelyegj. Tényleg jó lenne megméretni valahol a vércukrod.
Egyszer a fülem volt begyulladva, arról szédültem.
Már egy ideje nincs párkapcsolatom, úgyhogy nem valószínű, hogy terhes lennék.
Az enyhe szédülésen kívül nincs más panaszom.
A vérnyomásod viszonylag alacsony, az is lehet. A másfél liter víz elég kevés így nyáron. (Ha többször mérted ma a vérnyomásod, akkor van vérnyomásmérő a háznál, miért? Idősebb családtag miatt, vagy neked van valami bajod, amit nem írsz...)
#7: "Szerintem a nyaki csigolyád okozza. Biztos sokat ülsz, és görnyedsz előre." - gerincstatikai probléma valóban okozhat szédülést, de nem ilyen akut jelleggel, hanem fokozatosan kialakulva. A másik meg, hogy ilyenkor nem alacsony a vérnyomás, hanem magas. (A rossz agyi vérellátást a rendszer magasabb vérnyomással kompenzálja.)
Nagyszüleim vérnyomásmérőjét használom. :)
Most kicsit jobban vagyok már, ittam egy kávét (amúgy nagyon ritkán iszom), lehet ez volt a gond.
De akkor figyelni fogok a folyadékbevitelre is.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!