Ha egy szakorvos felírt nekem egy gyógyszert (most az mindegy, hogy mit), a háziorvos felírhatja nekem, ha van a gyógyszer nevéről és szedéséről ambuláns lapom?
nem biztos, kérdezz rá nála, mert vannak, amit írhat és vannak olyanok, amit csak szakorvos
ha megírod a gyógyszer nevét nagyobb segítséget kapnál
Hivatalosan nem írhatja fel a háziorvos, ha nincsen szakorvosi javaslatod (az nem egyenlő az ambuláns lappal!). Nem véletlenül vannak olyan gyógyszerek, amiket csak szakorvos írhat fel.
Lehet hogy egyszer kivételt tud tenni a háziorvosod, de ez függ attól is, hogy milyen viszonyban vagy vele. Nekem egyszer volt, hogy a háziorvosom felírt egy gyógyszert emelt támogatással, mikor lejárt a szakorvosi javaslatom, de nem tudtam visszamenni a szakorvoshoz.
De ez nagyon ritka, mivel egy esetleges OEP ellenőrzés során nagyon megütheti a bokáját a háziorvosod, ha javaslat nélkül ír fel neked gyógyszert.
Nagyon köszönöm a válaszokat, természetesen tudom hogy az ambuláns lap nem javaslat, de jelen esetben nem tudok mással szolgálni :( az viszont elég friss, és minden rajta van, amit tudni kell, hogy mire szedem, hogyan és mennyit
Stimuloton nevű gyógyszerről lenne szó egyébként
Szuper, köszi az infót! :)
Csak gondoltam tájékozódom picit, mielőtt rárontok ezzel a háziorvosomra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!