Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A gyógyszertárból vásárolt C...

A gyógyszertárból vásárolt C vitamin mennyire jó?

Figyelt kérdés
Van-e valami értelme a szedésének?

2016. aug. 8. 13:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Én szoktam Béres Cseppet, Béres C-vitamint és különböző multivitaminokat is fogyasztani, betegség idején nagyon sokat segít rajtam, általánosságban is energikusabb vagyok tőle (főleg, ha éppen nincs lehetőségem sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani), de ez szerintem szervezetenként változik.
2016. aug. 8. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Értelme? csupán az, hogy a gyógyszerrészeket és a gyógyszernyárakat gazdagítod! A vitaminok szedése helyett inkább arra kéne odafigyelni, hogy a táplálék az csak is szerves eredetű! A boltokban vásárolható élelmiszereknek nevezett, agyon tartósított cuccok, már nem alkalmasak emberi fogyasztásra. A citromsav, aszkorbinsav, c vitamin, már benne van minden élelmiszerben, még a kenyérben is, kekszben is tartósítószer gyanánt. A feleslegesen megevett aszkorbinsav nem emésztődik meg, ezért az végíg csipi, marja a beleket. Aztán a sok tuliskolázott meg csodálkozik, hogy egyre csak nő az ibs-esek száma.
2016. aug. 8. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nah utolsó válaszoló te aztán biztos nem vagy "túliskolázott". Először is szeretném tisztázni , mielőtt félrevezeted itt a népet , hogy az a C-vitamin amit az emberek vitaminként szednek , nem ugyanaz mint amit tartósításra alkalmaznak az élelmiszeriparban. Az aszkorbinsavnak két tükörképi párja (enantiomere) létezik, ezek a D- és L-aszkorbinsav (a D és L betűk a dexter - jobb, laevus - bal latin szavakból származnak).az emberi szervezetben azonban csak az L-aszkorbinsav hasznosul jól vitaminként (azaz ez tölt be olyan funkciókat, amelyek szükségesek szervezetünk normális működéséhez). Ugyanakkor, bár vitaminként haszontalan, a D-aszkorbinsav ártalmatlan vegyület, fogyasztása nem jár veszélyekkel. Mivel a tiszta L-aszkorbinsav az igazán értékes, a gyógyszerként vagy étrend-kiegészítőként forgalomban lévő termékek alapanyagát ez képezi - és csak ennek felhasználása esetén lehet C-vitaminként forgalmazni a termékeket. A D-aszkorbinsav (amelyet izoaszkorbinsav néven is ismert) nem kerülhet forgalomba vitamin néven, jellemzően élemiszerek tartósítására használják.

A másik dolog amire reagálni szeretnék: " feleslegesen megevett aszkorbinsav nem emésztődik meg, ezért az végíg csipi, marja a beleket." Ez orbitális butaság , a felesleg semmi mást nem tesz , csupán szépen távozik a vizelettel.

KÉRDEZŐ: az aszkorbinsav több, az emberi szervezetben megtalálható enzim normális működéséhez elengedhetetlenül szükséges - ezért vitamin. Az étrend-kiegészítőket fogyasztók azonban általában nem ezért vásárolják: ők általában a megfázás megelőzése, kezelése, a rák megelőzése stb. miatt favorizálják a C-vitamint, ezekre a célokra azonban haszna minimum kétséges.

2016. aug. 8. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
És ezt gondolod így tudják a kereskedőknek képzett élelmiszerfeldolgozó üzemekben is az emberek?
2016. aug. 8. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Citromsav nem egyenlő c vitamin.

C vitamin 60 fikon bomlik, ha sütöd a kenyeret, abban nem nagyon marad. Ahogy a forró italokban sem.

2016. aug. 8. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A házilag főzött lekvár 90-100 fokon van hőkezelve. Még is egészséges táplálék. Ez az egyértelmű bizonyítéka, hogy a c vitaminnak nincs akkora jelentősége, élettani hatása, mint azt a túliskolázottak kifejtik.

Még azt is megkockáztatom, hogy ez a vitaminos cucc is egy az egyben, az emberi elme agyszüleménye. Amit azért találtak ki, mert rengeteg haszonnal kecsegtet. Felfedezése a kutatóknak biztos jövedelemforrás(támogatás), mert elterjedésével tömegeket lehetett be és megetetni(megvezetni) vele! Ez is ugyan olyan hamis alapokon nyugszik, mint a mágnes, a polarizált fény,stb és társai

2016. aug. 9. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Az élethez három dolog ami szükséges: "táplálék" ami csak is szerves eredetű "oxigén" ami a légkörünkben van, és "környezet energiája" besugárzás, ami a szerveződést elindítja a részecskék szintjén. Hogy a táplálékból mi képződik, azt a környezet besugárzása szabja meg és az oxigén mennyisége a sejtek szintjén. Ma is élnek a földön embercsoportok, társadalmak nagyon szélsőséges viszonyok között. Ezt úgy értem, hogy csak egyfajta táplálékot fogyasztanak egész életükben. Ők nem ismerik a vitaminokat, az ásványi anyagokat, csupán csak szerves eredetű táplálékot fogyasztanak.
2016. aug. 9. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Gugu Gabor ***** válasza:
Remélem hogy csak egy troll...
2017. márc. 14. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!