Jelenleg a protokoll szerint hányszor élesztik újra a betegeket?
A keresztapám hajnalban meghalt, akkor újraélesztették, de délelőtt szintén meghalt, akkor már nem.
Akkor miért nem próbálkoztak újra?
Őszinte részvétem...
Attól függ mi az alapbetegsége, és mik a kilátásai. Van olyan beteg, akiket alapból újra sem élesztenek (daganatos megbetegedések), másokat pedig többször, akár egy nap alatt. Előfordulhat, hogy egy adott betegség vagy baleset után még van remény a felépülésre, de ha nem sikerül tartósan stabilizálni, vagy nincs remény arra, hogy emberhez méltó minőségű legyen az élete, akkor nem folytatják... :( Az erre vonatkozó protokollok szigorúak, de nagyon szerteágazóak, és egyénenként mérlegelnek.
Értem, köszönöm.
Azt sejtettem, hogy egyénenkénti az elbírálás, mert az édesapámat 3 hete, mikor meghalt meg sem próbálták újraéleszteni. Agysorvadása volt, szóval azt meg is értettem, bár még nem dolgoztam fel.
Találok valahol erre vonatkozó dokumentumot, hogy mitől függ, hogy megpróbálják-e egyáltalán az újraélesztést?
Szakmai irányelvek és reanimáció, újraélesztés címszó alatt tudsz keresgélni a guglin, esetleg angol honlapokon. A magyar rendszerben az a baj, hogy sok protokoll elavult vagy szimplán nemzetközi (angol nyelvű) szabályozások alapján működik. Ilyen esetben a reanimation guideline szóval tudsz keresni.
Azért javaslom a keresést, mert amire neked szükséged lenne, azt elég nehéz előbányászni, és nagy valószínűséggel nem a pontos eset lesz leírva, hanem általánosságok, amibe a tietek is beletartozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!