Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hányinger és hasmenés?

Aix kérdése:

Hányinger és hasmenés?

Figyelt kérdés

Pár napja kezdődött hogy eszek és akkor pár órával késöbb megy a hasam. Volt hogy kávé után, de volt hogy pizzát ettem és az után volt ez. Ha eszek valamit az pár órán belül ki is jön. Hányingerem is szokott lenni, de még nem hánytam mostanában. Van hogy érzem éhes vagyok, de enni nem igazán tudok. Lehet allergiás vagyok valamire?

Azon is gondolkoztam hogy lehet a stressz. Kb. mindenen stresszelek, idegeskedek, izgulok. Sokszor érzem depisnek is magam. Ez azért is van mert sokszor piszkáltak a suliban meg kiközösítettek, és zárkózott lettem pár éve. És lehet a stressztől van ez?

2016. júl. 30. 04:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Ilyenkor nem árt egy belgyógyászati kivizsgálás sem. Persze lehet, hogy a háttérben valamilyen nyári vírusos fertőzés áll, aminek gyomor-bélrendszeri tünetei vannak. Ilyenkor nem árt pár napos koplaló diétát tartani megfelelő enyhe gyógyszerelés mellett. Érdemes lázat mérni, mert ilyen nagy melegben nem indig érzi az ember az enyhe hőemelkedést. A székletvizsgálatból pedig az esetleges salmonella fertőzés gyanúja is kizárható.
2016. júl. 30. 06:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha hasmenésed van, akkor pár napig szigorú diétát kell tartani, és pizzát egyáltalán nem szabad enni. Hányinger, hasmenés nyáron gyakori, lehet ételmérgezés, gyomorrontás, vírusos is.

Ne igyál kávét, egyél 1-2 napig sós vízben főtt burgonyát, sós ropit és igyál teát, ha nem javul, akkor hétfőn menj el a háziorvoshoz.

2016. júl. 30. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!