Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pánik betegek, ti hogy kezelit...

Pánik betegek, ti hogy kezelitek a rohamokat?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok.Az első pánik rohamom novemberben volt.Azóta szinte minden hónapban van 2. Volt olyan időszak,mikor egy nap előfordult,hogy 3 rohamom is volt. Voltam orvosnál,azt kérte,hogy beszéljek ilyen emberekkel,akik ugyan ilyen szituációban vannak. Nem szeretnék gyógyszereket szedni ilyen fiatalon,de már muszáj lesz,ha nem tudom leküzdeni a rohamaimat. Segítsetek légyszíves.Nektek is ennyire nehéz volt?:(
2010. ápr. 17. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:

nekem olyannyira nehéz h gyógyszereket szedek.múltkor akkor rohamom volt a suliba h szinte sokkos állapotba kerültem.kedden lesz 1 esemény,és tuti h számíthatok a rohamra

16/L

2010. ápr. 17. 16:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia !

Én egy kigyógyult pánikbeteg vagyok. Nem értem a kérdésedet, mert tkp. nem írtad le, hogy milyen jellegű rohamaid vannak? Amikor engem elkapott a roham, semmit sem tudtam vele kezdeni, annyira lecsapott a lábamról. Csak fekve lehetett elviselni. Szerencsére az első pont ágyban ért, így nem lett semmi bajom. Infarktusszerű rohamaim voltak. Olvastam, van más jellegű is, amit erős akarattal vissza lehet verni. ( én ilyent nem láttam) Az én tapasztalatom az, hogy ezt csak pszichiáter, és az általa felírt gyógyszer képse meggyógyítani. És nem érdekes, hány éves vagy. Azt majd az orvos figyelembe veszi a gyógyszer felírásánál. Ne halogasd az orvoshoz menést, mert neked még nem idült a betegséged. Kigyógyulhatsz belőle, akár már a nyár végére is. Tehát Pszichiáter! És majd ő megmondja. Írjál, ha van kedved.

2010. ápr. 17. 20:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem enyhe pánikbetegségem van ,ilyenkor neéz légzés,szivdobogás,néha remegés...nekem mindig este van,az ágyban. Általában kinyitom az abalkot,és probálom elterelni a gondolataimat,ez be szokott válni . ha nem,akkor felkelek,felkapcoslom a vilanyt,elszivok egy cigit (erre nem buzditalak) . Van mikor semmi sem segit,és akkor úgy vagyok vele,hogy egyszer mindig vége,igy kíbirom valahogy. Az én betegségem viszont tényleg enyhe,maximum 1-2 súlyosabb rohamom volt.
2010. ápr. 17. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Rohamra frontin,xanax. Erre találták ki őket.

Megelőzésre antidepikúra.

2010. ápr. 17. 20:49
 5/8 A kérdező kommentje:

20:24-esnek

nekem annyira súlyosak,hogy tegnap éjjel összeestem és édesanyám talált rám.. ilyenkor szorít és szúr a szivem,nem kapok levegőt,remegek,önkívületi állapot,halál félelem,és a gyomrom felett szorítás.. csak most attól estem nagyon kétségbe mikor az orvosom közölte,hogy: ne nagyon tervezz főiskolára,ha így haladsz nem biztos,hogy megéled.. nagyon család centrikus vagyok és igazából nem a haláltól ijedtem meg,hanem,hogy ezt a családtagjaim előtt mondta..beleértve anyut,aput,nővéremet,sógoromat és persze barátomat..:/ nagyon megviseli őket is ez a dolog és már lassan miattam megy tönkre ez a család.. :( pszichológushoz már mentem vele sokat beszélgettem,hogy próbáljam meg leküzdeni a rohamokat. pszichiátertől pedig a gyógyszerek miatt félek,mert hajlamos vagyok a függőségre sajnos :/ és nagynénikém most van a szegedi kórházban pszichiátrián..sajnos ezt a pánikbetegséged édesanyámtól örököltem és nem tudom,hogy aki örökli annak élete végéig tart vagy így is gyógyítható e.. eddig SOHA nem féltem ettől..eltűrtem 1-1 rohamot,de ezek után szó szerint rettegek :( bár azt mondta a doki,hogy előfordul,hogy túl terhelem magam,ami valószínű,hiszen éjjel-nappal fent vagyok..dél előtt suliban,délután próbálunk színdarabokra és éjszaka tanulás..:/ maximum 4-5 órákat alszom és ez minden nap ugyan úgy..arról nem is beszélve,hogy nem emlékszem már,hogy mikor ebédeltem utoljára együtt a családommal! barátomra is csak hétvégén jut időm,persze,ha épp nem rosszul vagyok..:( nagyon idegesítő már :'(

és köszönöm a többi hozzá szólást is:)

2010. ápr. 17. 22:26
 6/8 anonim ***** válasza:
lassítanod kéne az életviteleden. ez túl sok sztem. és eléggé közrejátszhat a rohamok mennyiségében is
2010. ápr. 18. 01:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Ilyen súlyos esetben full egyértelmű, hogy gyógyszereket kell szedned. Még a legdurvább mellékhatás is jobb, mint ez, hozzátéve, hogy a mellékhatások legtöbbször minimálisak. A függőség miatt ne aggódj, a nyugtatót simán leteszed majd, az antidepit meg ha sokáig kell szedni, mi van akkor? Semmi. A vérnyomáscsökkentőt is örökké szedik pl.
2010. ápr. 18. 13:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan tervezzed be magadnak a főiskolát. Milyen orvos volt ez ott nálatok? Valamilyen ügyeletes, akit bosszantott, hogy ki kellett jönnie. Én nem azt mondtam, hogy szedjél gyógyszert, hanem azt, hogy farokfelvágva menjél el pszichiáterhez. Mindent mondjál el neki, őszintén. A tüneteidet, a félelmeidet, a szülói örökségedet. Bizzál benne. Bízzál, és akard a gyógyulást. A pszichiáter segítségével meg fogsz gyógyulni. Írjál nekem e-mailt.
2010. ápr. 18. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!