Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ferde gerincen hogy lehet...

Ferde gerincen hogy lehet segíteni, torna vagy uszás segíthet?

Figyelt kérdés
2016. júl. 27. 14:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Enyhe ferdülésnél gyógytorna, ha súlyosabb, akkor orthopédus segíthet.
2016. júl. 27. 15:07
 2/4 anonim válasza:

Az úszást mindig mindenhol ajánlják, hogy erősödjenek a hátizmok és mobilisabb legyen a gerinc. A görbület mértékétől függően a torna is segíthet. Érdemes lenne megnézetni egy orvossal azért, mert szerintem nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokat csinálsz. Nekem is külön adtak kifejezetten az én esetemre gyakorlatokat, amiket csinálnom kell, illetve be kellett járnom gyógytornára, ahol ezeket megtanították.

Javaslom vedd komolyan a dolgot, különben úgy jársz, mint én. Fűzőt kellett viselnem, ami már csak kis mértékben segített, most kemény tornára vagyok ítélve. És sajnos így sem biztos hogy javulok, inkább az a cél, hogy ne romoljon tovább az állapotom, és elkerülhessem a műtétet.

2016. júl. 27. 15:07
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Csaba

2016. júl. 27. 15:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Csontkovács kezelés és rendszeres gyógytorna. Mindenfajta könnyű mozgás segíthet, ami a teljes testet dolgoztatja, erősíti a gerinc körüli multifidus izomzatot, de főleg az úszás, mert az ráadásul még "súlytalan" állapotban is történik.

(egy csontkovács)

2016. júl. 27. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.