Üdv! Én eddig abban a hitben voltam, hogy minél több folyadékot iszom, annál jobb nekem, vagyis a szervezetemnek, de a kardiológus jól kiosztott. Miért?
22 éves nő vagyok, 183 cm és 65 kg. Naponta nagyjából 8-10 liter vizet iszom, leszámítva a reggeli kávét. Ez miért baj? Hisz nem cukros meg szénsavas szart iszom, hanem vizet.
Köszönöm a válaszaitokat!
Mert a viz atmossa a szervezeted es kiviszi belole az asvanyi anyagokat, pl a sot is.
Emiatt nem jo a tul sok viz, ettol begorcsolhetnek az izmaid, elajulhatsz stb.Kb olyan mintha nagyon sokat hanynal, akkor is korhazba kerulsz, az asvanyi anyagok es akkor a folyadekhiany miatt is.
De a helyedben ha ennyi vizet kivansz megnezetnem a vercukorszintem is.Egeszseges ember nem iszik 8-10 liter vizet.
Vízmérgezésről még nem hallottál? Vagy hogy sok iváskor kimosódik ez-az a testből s több sót s miegymást kell enned? De gondolhatod, hogy a vesének is megvan a maga kapacitása...
Kevés dolog van, amit nem lehet túlzásba vinni, főleg evés-ivás kapcsán. Még a vizet is lehet...
Üdv, minden kedves válaszolónak!
Nagyon értékelem , hogy ezeket leírtátok, mert én tényleg abban a hiszemben voltam, hogy minél több, annál jobb .
Ha naponta 8-10 liter vizet meginnál, már nem lennél életben.
Olvass, tájékozódj, mielőtt a napi kamut kiírod ide!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!