Epekő műtét után hány nappal és mit lehet enni?
Figyelt kérdés
Anyukámat kedden veszik ki az epekövét.Csütörtökön már hazaengedik.Két nap elteltével ehet már valamit?Mik azok az ételek,amiket a műtét után lehet enni?Szeretnék főzni neki,de nem nagyon vagyok otthon a konyhán belül.Mik azok az egyszerűbb ételek amiket ehet és könnyen el lehet készíteni?
17/L
2010. ápr. 14. 22:13
1/7 anonim válasza:
Szia! Fog a kórházban kapni diétás étrendet. Már a kórházban is kell neki ennie. Mikor az én anyum hazajött, akkor húslevest főztem neki csirkemellből, ez nagyon egyszerű meg tudod csinálni. Vettem korpáskiflit, meg teljes őrlésű kenyeret, meg csirkemellsonkát, ezt ette tízóraira, uzsonnára, mert ezt is fogják majd mondani, hogy nagyon fontos, hogy minél sűrűbben egyen. Az epehólyagot is kiveszik, ennek a feladatát majd átveszik az epeutak, és a máj, az epeút megvastagszik, de ehhez szükség van kb egy évre.Van olyan sajnos, akinek a görcsei jelentkeznek a műtét után is. Zöldbab meg ilyen dolgok amik felfújnak azokat nem eheti, csak majd egy év múlva. Zöldborsót úgy eheti, hogy átpasszírozod mert a héja görcsöt okozhat. Az első hat hét nagyon szigorú diéta, akkor anyum csak húslevest, csirkemellet, párolt húst, teljes őrlésű kenyeret, csmell v pulykamellsonkát evett. Ha van még kérdésed segítek szivesen.
2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!Som ötletet adtál! :)
2010. ápr. 14. 22:40
3/7 A kérdező kommentje:
Van valami zöldség amit semmiképpen ne tegyek a zöldséglevesbe?
2010. ápr. 14. 22:45
4/7 A kérdező kommentje:
Hagyma,krumpli,karalábé,karfiol mehet bele?
2010. ápr. 14. 22:48
5/7 anonim válasza:
Engem műtöttek egy éve,és a műtét után krumplifőzeléket ettem,meg csirkemellet,meg sovány felvágottat zsemlével,de nekem nem ajánlották a rostos dolgokat egyáltalán.Zsíros dolgok tilosak.
6/7 anonim válasza:
Banán amit szoktak ajánlani,de semmi aprószemű gyümölcs(például málna stb..)Sokat igyon az fontos,szénhidrátos dolgokat lehet enni,kenyér ilyesmi.Tészták...Csak sokszor keveset.
7/7 anonim válasza:
A karalábé hagyma, karfiol NEM !!!Karalábé karfiol az fújni fog, a hagymát nem tudom miért tiltották. Krumpli az igen, de rántás nélkül, nem szabad zsírosat ennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!