Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Másnaposság elkerülése, ha a...

Másnaposság elkerülése, ha a részegség már megtörtént?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Valószínűleg (szinte biztosan) be fogok rúgni, néhány haverommal meg fogjuk ünnepelni a vizsgaidőszak végét. Gyűlölöm a másnaposság tüneteit, ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy ha már berúgtam, és mondjuk hazaértem, ahelyett hogy gyorsan bedőlnék az ágyba aludni, mit lenne érdemes megtennem, hogy a reggeli fejfájás és a hányinger elmúljon?

Víz? Szénsavas üdítő? Zsíros étel? Sós étel? Cukros valami? Friss levegő? Fejfájás elleni gyógyszer?

2016. jún. 30. 19:14
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem elmúljon (utolsó mondat), hanem "megelőződjön"? Tehát elkerüljem a fejfájást és a hányingert.
2016. jún. 30. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Előtte sok vitamin B, C stb.

Nagyon sok csapvíz vagy ásványvíz. Ha lefekvés előtt vagy piálás közben sok vizet iszol, akkor jó eséllyel nem lesz fejfájás.

Másnap fürdés, WC, kaja, alvás.

2016. jún. 30. 19:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Mielőtt lefekszem aludni, beveszek fájdalom csillapítót. Nekem ez segít.

Aznap pedig egyél rendesen, igyál sok vizet, ne csak alkoholt.

2016. jún. 30. 19:17
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem szoktam inni, csak negyed évente körülbelül, de évente van egy rendezvény, amin mindig kicsit kieresztjük így nyáron a gőzt, és ilyenkor keveredik a tömény, meg a nem tömény sajna, de ennek mindig a kemény másnaposság rontja el az "utóhatását". Ezért gondoltam, megelőznék a problémát.

Köszönöm a válaszokat!

2016. jún. 30. 19:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Lefekvés előtt enni és inni (vizet!) sokat és ennyi...

másnap meg inni egy sört és az helyre rak

2016. júl. 1. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!