Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Leülnél az utcai nadrágoddal...

Leülnél az utcai nadrágoddal a lakásban kanapéra, ágyra, oda, ahová tisztán, fürdés után is leülsz? A utcai nadrágodban meg akár vonaton, buszon, padon is ültél.

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, anyuval élek, és őt nagyon idegesíti ez a szokásom, de nemcsak őt, bárkivel találkoztam eddig, fiúk, férfiak, mind csodálkozott rajta.

Nem tehetek róla, rögtön cserélem a nadrágomat egy bentire, amint hazaérek, különösen, ha tudom, hogy buszon, vonaton ültem. Egyszer láttam, hogy a vonatra, amivel jöttem, egy hajléktalan is felszállt, és végigülte az üléseket, ami ráadásul erősen szürke szövetülés volt, tehát ki tudja, mi lehetett még rajta, a pisiszagú hajléktalan is ráült. Amikor leszállt, láttam, hogy egy fiatal nő kapásból leült az ő helyére, persze akkor már üres volt, nem tudhatta, hogy ki ült ott előtte. Elkapott a hányinger.

Amikor vonaton ülök, a műbőrülést is törölgetem, persze felületesen tudom csak papírzsebkendővel, de még az is fekete lesz a kosztól, szárazon is.

Aztán ott a metró, utcai padok, amire cipővel is ráállnak, szintén fekszenek rajta hajléktalanok, stb. És ezzel üljek én le otthon, ahová pizsamában is, meg bugyiban is, meztelenül is?

Anyu ezt nem érti meg, ő ugyanúgy ráül az ágyamra is akár kinti nadrággal, így állandóan törölgetek, súrolok, mosok. De ezért meg veszekszik, hogy ne csináljam már ezt a mániát, nem vagyok normális, azonnal fejezzem be a súrolást és kezeltessem magam.

A családomból egyetlen egy ember sem érti, hogy miért szeretném, ha esetleg külön terítőre ülnének a fotelban, egyszerűen elveszik és ráülnek a frissen kimosott huzatra.

Rokonaim a szobában etetik a kutyáikat, a zsíros kaját sokszor a fotelban eszik meg, ők ott ülnek utána és eljönnek hozzánk, bele a tiszta textíliáimba. Szóvá nem teszem, de ha elmennek és takarítani kezdek utánuk, anyu mindjárt kezdi a veszekedést, hogy ezt ő már unja és szokjak le róla, mert nincs igazam.

Ha én vagyok a rokonaimnál, az a gatya "egyutas", mert kapásból megy a szennyesbe.

Úgy érzem, ebből nem tudok engedni. Valóban kényszerbeteg lennék, és tényleg nincs igazam?

2010. ápr. 13. 14:52
1 2
 11/12 anonim válasza:
A kérdező valószínűleg időmilliomos :) Személy szerint 1 héten 2 farmert veszek fel, beleőrülnék, ha mindig át kéne vedlenem, mikor behuppanok a lakásba... A sulis cuccomba végzem el a ház körüli munkákat, (fűnyírás, bicikli, auto, motor szerelések) és érdekes módon nincs nyoma a ruháimon. A kérdező gondolt már arra, hogy amikor sétál az utcán egy városban, akkor azt a szomogos levegőt esetleg magába szívja a ruhája? Ugyanmár :)
2010. ápr. 14. 15:54
 12/12 anonim válasza:

Nyugodj meg, egyáltalán nem vagy kényszerbeteg! :) Alapvetően a te magatartásodnak kellene a standard-nek lennie, de sajnos az emberek túlnyomó többsége egyrészről egyszerűen vagy igénytelen vagy lusta (vagy a kettő egyszerre).

Állításaidra általában azért reagálnak a legtöbben negatívan, mert kényelmesebb azt mondani, hogy ennyi kell az immunrendszernek, kényszerbeteg vagy, biztosan rossz a lelkiismereted (vagy bármi más hasonlóan önigazoló logika), minthogy belegondolni abba, hogy ha nem elég körültekintőek, akkor a koszos hajléktalan vizeletének vagy egy kutya ürülékének akárcsak egy kis maradványa bekerülhet a saját életterükbe. Képzeld el például hogy otthon eszel a kanapédon (amit nem tisztítasz és amire koszos, utcai nadrággal rendszeresen leülsz vagy ahova felengeded az otthoni kis-kedvencedet), leesik melléd mondjuk csak egy kis morzsa, amit hirtelen mozdulattal felszedsz és megeszel… Ezt a sort természetesen hosszan lehetne folytatni. :)

2019. márc. 15. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!