Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet nagyon gyakori éhség?

Mitől lehet nagyon gyakori éhség?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok 182cm 64kg és miután ettem már rá egy órával baromi éhes vagyok.

Szüleim már emlegetik néha hogy baromi sokba kerül a kaja,amit megeszek,dehát igazuk van.Több kiló főtt kaja napi fél kiló kenyér sok felvágottal zöldséggel tojással sajttal ezen felül szoktam még gyümölcsöket néha csokit nápolyit péksütit,de ezeket csak akkor ha ,már nincs mit enni....Mi lehet a baj?

2016. jún. 15. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi volt régebben?

Lehet szupergyors anyagcseréd, ekkor rengeteg étel kell, különben fogysz. Ez elég szerencsétlen dolog.

De lehet ideiglenes is, 18 éves fiúkból kinézhető az ilyesmi, mondjuk én lányként is háromszor annyit ettem, mint anyám... Fél kiló kenyér lement néha reggelire egy liter tejjel és sok mással, na jó, az alkalmi eset volt :) Inkább este ettem sokat.

Azóta életmódot váltottam és sokat tanulmányoztam az ilyesmit. Nos, nekem az ételek összetétele alapvető. Szénhidrátos ételekből iszonyú sok kell és éhezem, szénhidrátszegényből jóval kevesebb és jóllakott vagyok. Vannak ilyen emberek, de persze nem tudhatom, hogy te ilyen vagy-e. De lehet próbálkozni a gyors szénhidrát csökkentésével, hátha.

Nehéz ügy, mert kifejezetten laktató (jó, ez emberfüggő, de vannak általános dolgok, amik a többségre igazak), jó összetételű ételeket is írsz.

Nem tudod, kalóriában mennyit eszel egy nap? A makrók sem ártanának. Ha valamilyen tápanyag hiányzik, akkor is képes az ember többet enni, de ha abban nincs meg az, ami hiányzik, akkor az sem segít.

Nem tudom, egyszerre mennyit eszel, nos, az nekem alapvető. Nagyon sok étel nélkül nemhogy egy órával utána, de azonnal kopog a szemem az éhségtől. De ha jóllakom, az tartós. Más is van, akinek kevés nagy étkezés kell és a sok kisebbtől éhezik.

Ezek az ötleteim. Annyi dolog lehet s kevés is az infó. Lehet, hogy annyira vészesen sokat nem is eszel, de tudjuk, hogy egyesek ebben a korban ipari mennyiségeket igényelnek.

2016. jún. 15. 13:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Sok minden...

Iszol elég vizet? (Nem üdítőt, vizet.)

Sok olyan üdítőt iszol amiben édesítőszer van? (Éhségérzetet válthat ki.)

Sok cukrot eszel/iszol?

Ezután jön, hogy orvoshoz kéne menned. Lehet akár gyomorfekélyed, pajzsmirigybetegséged, cukorbetegséged...

2016. jún. 15. 13:26
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat!

Kb fél éve kezdődött ez az éhség ha jól emlékszem 2015 december,azelőtt normális mennyiségeket kívántam mint mindenki más. kalóriában körülbelül 2000. Ha meg kéne saccolnom most ennek 3x-osa megy le.Legalábbis ételmennyiségben biztos.Próbáltam ilyen lassan felszívódó szénhidrátokkal,mint a teljes kiőrlésű rozskenyér de ugyan úgy éhes vagyok utána.kb3 hónapja vitaminokat is szedegetek ez miatt de nem érzem hogy javult volna.most hogy lemértem magam összesen 1 kilóval vagyok több mint tavaly decemberben,de lehet az is csak azért van,mert ma már szintén megettem majd fél kiló kenyeret ebédre főtt kaját 2fél literes vizet,meg vagy egy kiló cseresznyét.Testi lelki problémáim egyébként nincsenek,életvidám vagyok, nem fáj semmim,barátnőmmel is rendeben megy minden...remélem mérséklődik a dolog idővel :-)

2016. jún. 15. 13:39
 4/5 A kérdező kommentje:
#2 csak vizet iszom,napi kb 2,5 litert.
2016. jún. 15. 13:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Így viszont lehet a vitamin a ludas! Nem tudom mit szedsz, azt sem akarom leírni én mit szedtem, de csodásan híztam 12 kilót miatta, mert nem vettem észre, hogy étvágygerjesztő!
2016. jún. 16. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!