Fájhat a probiotikumtól a gyomrom?
Figyelt kérdés
Elkezdtem (volna) egy probiotikum kúrát, napi 2x1, max. 2x2 van a dobozon. 2x2-t szedtem be, és ezelőtt így még nem fájt a hasam. Tegnap reggel bevettem a két szemet, ettem egy szelet kenyeret zöldségpástétommal, paradicsommal, rá két órára görnyedtem a fájdalomtól. És nagyon furcsa volt, éreztem, hogy épp hol tart a fájdalom, először a gyomrom fájt, és haladt le, és a végén hasmenésem volt. Közben meg hányingerem, inni is alig mertem, mert olyan érzésem volt, hogy ha lenyelek bármit, azt azonnal kihányom.
A probiotikum előtt ilyen soha nem volt, más nem változott az étrendemben.
2016. jún. 14. 22:44
1/1 anonim válasza:
Én még sosem tapasztaltam semmilyen negatív hatást, de olvastam, hogy érdemes kisebb adaggal kezdeni, és lassan növelni a dózist. Lehet az is, hogy a kapszulahéj túl vastag, nehezen oldódó anyagból van, ezért az okozott gondokat. Ebben az esetben nyisd szét a kapszulát és keverd el a tartalmát langyos vízben. Mindig sok folyadékkal vedd be a probiotikumot, ha kapszulásat eszel, nem muszáj evés közben bevenni, mivel elvileg úgy van kitalálva, hogy a kapszula átjusson a gyomor savas közegén és csak utána oldódjon fel. Tehát lehet éhgyomorra vagy két étkezés között is bevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!