Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek a nagyon zsírosodó...

Mit tegyek a nagyon zsírosodó hajjal (akár egészségi, életmódi tippek),23/L?

Figyelt kérdés

Direkt ebbe a kategóriába írok kérdést és direkt írok újat.

Tinikorom óta nagyon zsírosodik a hajam.

Őszintén megmondom, több napig is hordom összekötve, mert rám fokozottan igaz, hogy minél gyakrabban mosom, annál jobban zsírosodik. Tinikoromban kipróbáltam! :) Nem látom értelmét annak, hogy többet szenvedek a hajmosással, de ugyanúgy a hét felében összekötve hordom.

Igazából bevallom, azt szeretném, hogy az első 3-4 napon még lengén szálljon és fényes legyen, aztán további 1-2-3 napig lehessen összekötve hordani. Vagy ez nem is lehetséges, ha ilyen alkat vagyok?

Használtam WU2-t, patikai kénes sampont, "noname" Fancy sampont és most kb. fél éve HerbaHáz-ban vásárolt csalános sampont. Ez utóbbi a legjobb, az előzőektől egyformán gyorsan zsírosodott.

Nem szeretem elkapkodni a hajmosást, a fejbőrt is igyekszem masszírozni közben, alapos igyekszem lenni.

Mindig természetesen szárítom, 24-27 fokos lakásban (télen is annyi), ott is eleinte be van csavarva törölközőbe.

A vérképem amúgy egészen rendben van.

Igyekszem mozogni, séta pár megálló helyett, gyalog lift és mozgólépcső helyett, torna, bringa, kocogás, túrázás. Nem mozgok ugyan eleget, de azért valamennyi megvan.

Nagyon sok édességet eszem, de igyekszem szezonális gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket (tudom, ez vitát vált majd ki), húst valamennyit, de nem sokat...

Sokat iszom vizet és teát (termelői mézzel).

Pattanásos is vagyok, szintén tinikorom óta.

2016. máj. 10. 07:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia. Én a helyedben nem szárítanám a hajamat. Az is hozzájárul a haj zsírosodásához. Viszont érdemes a párnát kiszellőztetni, a huzatját sűrűbben kimosni.
2016. máj. 10. 08:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem egyénfüggő, hogy kinek mennyire zsírosodik a haja. Egyetemista koromig én is heti egyszer mostam, mert otthon úgy tanítottak, de azt utolsó 2-3 napban már egy borzalom volt hozzáérni. Utána átálltam a 3-4 naponkénti mosásra, és ez bevállt nekem. Az is igaz persze, hogy ha kibontva hordom, akkor sokkal gyorsabban zsírosodik, mint ha össze van kötve. Azóta meg Japánba költöztem, és kiderült, hogy ázsiaiak, akiknek gyönyörű dús és erős szálú haja van, mind naponta-kétnaponta mossák, mert annyira zsírosodik. Koreai fiú ismerősöm nem volt hajlandó lehúzni a kapucnit a fejéről, amikor előtte nap nem volt ideje hajat mosni. Amikor mondtam, hogy én csak heti kétszer mosom, nagyon furcsán néztek rám, és szinte mentegetőznöm kellett, hogy nem igénytelen vagyok, csak más a hajtípusom.

Azután az interneten is kerestem erről cikkeket, és a legtöbb helyen azt írják, egyénfüggő, hogy milyen gyakran kell mosni. Itt van egy például:

[link]

Ez is azt írja, ha zsíros lesz, mosd meg. Ha naponta, hát naponta.

2016. máj. 10. 08:54
 3/5 Noblesse Oblige ***** válasza:

Több mód is van.

Van az olajos pakolás. Amitől sok esetben, a fejbőr megnyugszik, mert nem kell olajozni a fejet, hiszen mesterségesen viszed fel. Hajmosás előtt egy olajos pakolás, csak ne felejtsd el rendesen kimosni.

Illetve vannak a hajszeszek, amik szintén jók.

2016. máj. 10. 10:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem szárítom sohasem, 24-27 fokos lakásban van becsavarva vagy szabadon. :)
2016. máj. 10. 11:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen bocsi. Utólag láttam hogy, elírtam.
2016. máj. 11. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!