Visszatérő Szemölcsöm van az ujjamon. Mit tegyek? Bővebben.
Szia!
Vagy a vérehulló fecskefű. Biztos ismered, nagyon sárga nedve van, és pici 4 szirmú virága. Kimondottan jó szemölcsre.
Nekem vírusos szemölcsöm volt, usziban szedtem össze. Mivel tél volt, fecskefű hijján dokihoz mentem. Ő mondta, hogy kaphatok ecsetelőt, amit 2-3 hétig kell használni, aztán vagy jó lesz vagy nem. A másik választás a leégetés. Ez bevált, Igaz, gyógyult a seb vagy 3 hétig, de jó lett.
Üdv!
Nálunk a családban is problémát jelentenek ezek a szemölcsök. Anyukám keze volt a legdurvább, neki rengeteg volt a kézfején és az ujjain, amikor pl megfogott valamit, sokszor véresre repedtek ezek a szemölcsök. Nála úgy múlt el, hogy elment bőrgyógyászhoz, aki mivel ilyen sok volt a kezén, nem is próbálkozott fagyasztással, hanem írt fel gyógyszert. Ezt szedte egy ideig, igaz hasmenése is volt tőle, de az összes szemölcs leszáradt a kezéről. Nekem és öcsémnek fagyasztották azt a párat, ami volt a kezünkön, szóval tudom, hogy elég fájdalmas, és csúnya látvány a seb. Kaptunk rá ecsetelőt (Verrumal oldat, ha jól emlékszem), ez kb ugyanúgy "kiégeti", mint a fagyasztás. Öcsémnek minden elmúlt és azóta se jött vissza, nekem visszajött, de akkor kezeltem ezzel az oldattal, és akármennyire fájt, megvártam míg a "szemét" is kiégeti, azt gyökerestől kiszedtem és azóta nincs szemölcsöm.
Elvileg tényleg nincs rá gyógyszer, mert ha benned van ez a vírus, bármikor, amikor úgy legyengül az immunrendszered, kiújulhat. Amúgy érdekes, kiskoromban a lábujjaimon volt, elég durván el volt burjánozva, és mikor elkezdtem bőrbakancsot hordani, magától elmúltak.
Ezzel együtt kell élni... Ez immun-rendszer gyengeséget is jelent egyben, nem tudod elkerülni, hogy tömegközlekedésen megfogd a kapaszkodót, pl. onnan is terjed.
Nekem gyerekkoromban az orroma alatt volt rengeteg szemölcsöm, aztán onnan elmúlt és áttért a kezemre. Nagyon gusztustalan tudom, ráadásul kisebb koromban olyan dokinál voltam, aki a lézerre esküdött, hát mondanom sem kell tele vagyok forradásokkal. Ha lehet csak a fagyasztást válaszd, igaz 2 hétig csúnya, de utána nyomtalanul eltűnnek a sebhelyek.
Most hála istennek, egy éve nincsenek, volt már ilyen, hogy eltűntek egy időre, ez igazából szerencse. A vérre hulló fecskefű nekem sosem segített, a hínárt még nem próbáltam, de ez a fagyasztó-zselé használ, csak macerás, meg fájdalmas. Erősítsd az immun-rendszered, úgy tudsz védekezni ellene a legjobban, meg persze ha em piszkálod őket. Nekem most úgy múltak el, hogy két hetente mentem a fagyasztásokra, míg a legkisebbeket is lefagyasztották... Azóta nem jöttek elő, de azt mondta a doki, hogy csak idő kérdése, örüljek, amíg nincsenek. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!