Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Visszatérő Szemölcsöm van az...

Visszatérő Szemölcsöm van az ujjamon. Mit tegyek? Bővebben.

Figyelt kérdés
Szóval van egy szemölcs az ujjamon,úgy alakult ki hogy volt 1 kicsi amit leszedettünk mert már egyre nagyobb volt.fagyasztották jó sebes lett volt vagy 2hét mire meggyógyult,akkor kaptam rá egy homeopátiás gyógyszer.szerintem semmit nem hatott ,söt vissza nöttek a szemölcsök .a volt seb körül kör alakban és szétszorva a kisujjamon,mind kicsikis dudorként kezdi és szép lassan megnőnek van 7kicsi és 2nagy a kisujjamon meg 1 a tenyeremen.nem feltünő de szeretnék megszabadulni tőle.az igaz hogy nincs rá gyógyszer?:O nemakarom elhinni..bőrgyógyász adott rá egy savas zselé szerü kenöcsöt ami megszárad és lelehet huzni és jön vele egyréteg.de már szinte káter van az ujjamon nem dudor és félek visszajön.csak a 2nagyot kezelem vele.Ha VALAKINEK VOLT MÁR ILYEN MÉRTÉKŰ GONDJA AZ IRJON LÉGYSZI!!KÖSZI
2010. ápr. 8. 14:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Tengeri hínár. Nem vicc. Nyáron ha jársz tengerparton, jól pacsáld össze a kezed hínárral. Kb. két hét, és az utolsó darab is el fog tűnni (sebesedés nélkül). Az én kezemen kb. 150 db szemölcs volt. Akarták lézerrel, meg sebészeti úton is kezelni, aztán egyszer voltam tengerben, és rá két hétre teljesen eltűnt MINDEGYIK. Még csak nyomuk sincs. Azóta többet elő sem jöttek.
2010. ápr. 8. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Vagy a vérehulló fecskefű. Biztos ismered, nagyon sárga nedve van, és pici 4 szirmú virága. Kimondottan jó szemölcsre.

Nekem vírusos szemölcsöm volt, usziban szedtem össze. Mivel tél volt, fecskefű hijján dokihoz mentem. Ő mondta, hogy kaphatok ecsetelőt, amit 2-3 hétig kell használni, aztán vagy jó lesz vagy nem. A másik választás a leégetés. Ez bevált, Igaz, gyógyult a seb vagy 3 hétig, de jó lett.

[link]

Üdv!

2010. ápr. 8. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a családban is problémát jelentenek ezek a szemölcsök. Anyukám keze volt a legdurvább, neki rengeteg volt a kézfején és az ujjain, amikor pl megfogott valamit, sokszor véresre repedtek ezek a szemölcsök. Nála úgy múlt el, hogy elment bőrgyógyászhoz, aki mivel ilyen sok volt a kezén, nem is próbálkozott fagyasztással, hanem írt fel gyógyszert. Ezt szedte egy ideig, igaz hasmenése is volt tőle, de az összes szemölcs leszáradt a kezéről. Nekem és öcsémnek fagyasztották azt a párat, ami volt a kezünkön, szóval tudom, hogy elég fájdalmas, és csúnya látvány a seb. Kaptunk rá ecsetelőt (Verrumal oldat, ha jól emlékszem), ez kb ugyanúgy "kiégeti", mint a fagyasztás. Öcsémnek minden elmúlt és azóta se jött vissza, nekem visszajött, de akkor kezeltem ezzel az oldattal, és akármennyire fájt, megvártam míg a "szemét" is kiégeti, azt gyökerestől kiszedtem és azóta nincs szemölcsöm.

Elvileg tényleg nincs rá gyógyszer, mert ha benned van ez a vírus, bármikor, amikor úgy legyengül az immunrendszered, kiújulhat. Amúgy érdekes, kiskoromban a lábujjaimon volt, elég durván el volt burjánozva, és mikor elkezdtem bőrbakancsot hordani, magától elmúltak.

2010. ápr. 8. 14:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezzel együtt kell élni... Ez immun-rendszer gyengeséget is jelent egyben, nem tudod elkerülni, hogy tömegközlekedésen megfogd a kapaszkodót, pl. onnan is terjed.

Nekem gyerekkoromban az orroma alatt volt rengeteg szemölcsöm, aztán onnan elmúlt és áttért a kezemre. Nagyon gusztustalan tudom, ráadásul kisebb koromban olyan dokinál voltam, aki a lézerre esküdött, hát mondanom sem kell tele vagyok forradásokkal. Ha lehet csak a fagyasztást válaszd, igaz 2 hétig csúnya, de utána nyomtalanul eltűnnek a sebhelyek.

Most hála istennek, egy éve nincsenek, volt már ilyen, hogy eltűntek egy időre, ez igazából szerencse. A vérre hulló fecskefű nekem sosem segített, a hínárt még nem próbáltam, de ez a fagyasztó-zselé használ, csak macerás, meg fájdalmas. Erősítsd az immun-rendszered, úgy tudsz védekezni ellene a legjobban, meg persze ha em piszkálod őket. Nekem most úgy múltak el, hogy két hetente mentem a fagyasztásokra, míg a legkisebbeket is lefagyasztották... Azóta nem jöttek elő, de azt mondta a doki, hogy csak idő kérdése, örüljek, amíg nincsenek. :(

2010. ápr. 8. 15:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ.igen érdekes hogy kinek mitöl múlnak el a szemölcsök,fagyasztottam waltnerrel patikai cumó de 5ezer ft. 1dobozzal elhasználtam nem jött le csak 2réteg és alatta ugyan ugy ott volt.verrumal-t használom perpill énis de nemlehet ujj közé tenyéren lehetetlen rajtahagyni még megszárad és órákat rajtahagyni.:( meg a nagyon kicsi gombostü fejnyi alig kiálló szemölcsre nemtudok mit rakni.Vérre hulló fecskefüvet ismerem nekem nemhatott tavaly.azt a gyógyszer meg ha leirná valaki én szivesen utánajárnék,Immunrendszerem meg olyan hogy évente fáj 2x a torkom kb.nemszoktam beteg sem lenn.köszi mindenkinek
2010. ápr. 9. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!