Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fél év alatt vagy egy év...

Fél év alatt vagy egy év alatt nőhet az agyalapi mirigy jóindulatú daganata? Milyen időközönként ismételhetik meg az MR vizsgálatot? És egy centinél már tényleg műtik?

Figyelt kérdés

Mert az már makro méretünek számit, és nyomhat létfontosságú idegeket.

Félek h attól magasabb a prolaktinom méginkább, mivel az termeli, és attól fáj mégjobban a fejem az MR óta.

2010. ápr. 8. 01:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Úgy tudom évenként lehet ismételni. Az MR biztos nem emeli meg a prolaktinodat. Egyébként nekem is ezzel a hormonnal van gond. Az MR 3 mm-es elváltozást mutatott. Gyógyszert szedek egy éve, azóta szinte teljesen elmúltak a tünetek. Sajnos ettől függetlenül tovább kell szedni.

1 cm-nél tényleg műtik. Gondolj csak bele mekkora az agyalapi mirigy, nos ehhez mérve egy centi soknak számít, de a makrok ritkák.

2010. ápr. 10. 01:48
 2/9 A kérdező kommentje:

Jaj te félreértetted, nem azt kérdeztem hogy az MR től nőhet e, hanem ha magasabb lett a prolaktin szintem az lehet azért, mert nagyobb lett a daganat is? Meg egyre többet fáj a fejem. És tudom, hogy az agyalapi mirigy csak másfél centis, azt én is írtam hogy egy centinél már műtik :) mert az nyom idegeket. Én is kaptam rá gyógyszert, de rosszúl voltam tőle, meg vizsgálatok miatt nem szedhettem semmit. De most speciális fogamzásgátlót szedek, amit csak úgy senki nem szedhet (cyprozin) és nem is írhatnak fel csak fogamzásgátlás céljából, mert ez betegeknek van. Nekem nedokrinológus írta fel. Sajna nekem tele van mindkét petefészkem számtalan cisztával a PCO miatt, és mellemben is van ciszta, de semmi testi tünete nincs látszólag, csak annyi h fogyok, meg hőhullámaim vannak és ritkán vérzek.

Most a cickafarkfű tea állította be a vérzésem, mikor abbahagytam utána is napra pont megjött (24 évesen) de most megint felborult mniden, még csak most fogom szedni a bogyót

sajna ez nem hat a daganatomra, de elérhetjük vele h később lehessen babám, persze maig szedem addig véd teherbeesés ellen,

visszafogja az androgént és tesztoszteront, és megemeli az ösztrogént (sokan nőiesebbek lesznek tőle és termékenyebbek)

2010. ápr. 10. 02:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, elvileg nőhet. Bár nekem azt mondta az endokrinológus, hogy a mikrobol nemigazán lesz makro. A prolaktin szint meg időszakosan változik is. Nekem nem volt magas a vérben egyáltalán,amikor levették, mégis daganatom van. A gyógyszer tényleg nehezen áll be, de úgy tudom van egy másik is azoknak, akik nagyon nem bírják.

Nekem sincs teljesen rendben a menstruációm, de ez is rendeződni látszik a gyógyszertől. Ahogy a fejfájás is. Egyébként ezt a bogyót gyakran adják olyanoknak, akik teherbe akarnak esni és nem sikerül, mert egy kicsit magas a prolaktin.

Szerintem úgy mindent összevetve nem kell félned tőle. Ilyen sokaknak van, van akinél nem okoz tünetet én sosem veszik észre. Nagy a gyógyulási esély, nem rosszindulatú, úgyhogy még talán örülhetünk is neki, hogy ez jutott:)( és nem más)

2010. ápr. 10. 18:23
 4/9 A kérdező kommentje:

hát nekem pco m van, és azt nem lehet gyógyítani, csak kezelni

szal daganat meleltt ott vannak a ciszták

hát majd szeretnék gyereket egyszer, de ugye maig szedem a gyógyszert, addig véd terhesség ellen, mert ez fogamzásgátló is ha jól tudom

2010. ápr. 11. 02:07
 5/9 anonim ***** válasza:
milyen gyógyszert szedsz?
2010. ápr. 13. 00:33
 6/9 A kérdező kommentje:
előszőr bromocriptin volt daganat összehúzásra, de attól besárgultam és rosszúl lettem, és most cypromixet fogok, ami fogamzásgátló is, de igazaból pco re szedem a ciszták ellen, és hogy rendbe hozza hormonjaimat
2010. ápr. 13. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:
egyre magasabb a vérnyomásom, pedig nem szokott az lenni, és semmi nem használ
2010. ápr. 17. 00:33
 8/9 anonim ***** válasza:
bromocriptint szedek énis.
2010. ápr. 17. 12:56
 9/9 A kérdező kommentje:
én rosszúl voltam tőle, májam nem bírja, meg szivem sem.
2010. ápr. 17. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!