Dogey1 kérdése:
Aranyér műtét után mennyi idő múlva lehet újra edzeni?
Figyelt kérdés
Edzés alatt a súlyzós edzést értem. Csak azért tettem fel a kérdést, mert az SZTK-ba tegnap előtt bementem aranyér gyanúval, majd a fiatal doktornő megállapította hogy tényleg az, és ki is vágta. Ő azt mondta nekem, hogy három nap múlva mehetek edzeni is, és folytathatom a nehéz fizikai munkámat. Ma voltam kontrolon egy másik fiatal doktornőnél (két nap telt el a műtét óta), és ő azt mondta nekem, hogy 1-2 hétig biztos hogy nem lehet súlyt emelnem és ilyet nem szoktak mondani hogy ilyen hamar emelhet vagy dolgozhatna vki fizikai munkát. Na most akkor melyiknek higgyek? Nyilván ésszerűbb kivárni a két hetet, de a műtétbe nem így egyeztem bele. Ha ezt tudom akkor lehet előbb vmi alternatívát keresek a szerintem kezdődő aranyerem kezelésére.2016. ápr. 22. 22:45
1/8 anonim válasza:
Nos szerintem várj addig, amíg úgy érzed, hogy el nem múlt + 1 nap. A sebnek be kell gyógyulnia, épp ezzel küzdök most én is, csak még nem voltam kivágatni, és gondolkozok az edzésen. Próbálj addig olyan gyakorlatokat csinálni, ha mindenképpen akarsz menni, ahol gyakorlatilag nem feszül be a tested, csak egy adott izomcsoport, pl. bicepsz gyakorlatok többsége. Tudom, így nehéz, meg korlátozott a dolog, de hát ha megint kijön, az nem túl jó.
2/8 A kérdező kommentje:
Holnap lesz egy hete hogy csinálták a műtétet. Már nem érzem a helyét se, de a biztonság kedvéért várok még 5 napot, és hétfőn elkezdem az edzést. A gugolást, és a hasprést írják hogy veszélyes gyakorlat mert kiújíthatja. Én az utóbbi időben (kb 1 hónapja) pont a hasazásra feküdtem rá intenzíven napi szinten. Már pont hozná a várt eredményt de most át kell gondolnom hogy hogyan tovább :-(
2016. ápr. 26. 08:05
3/8 anonim válasza:
Igen, ez most így nagyon szar:S Egyébként nem mondtak/találtál valamit, amivel még kezdeti állapotban vissza lehet fojtani a dolgot, vagy valami kenőcsöt rá? 2 hétig nem dolgozik a magándokim, kórházi ellátást meg hagyjuk...
4/8 A kérdező kommentje:
Én ahogy kialakult másnap mentem az orvoshoz gondoltam ad rá vmi kenőcsöt, erre azt mondta hogy ezt ő most gyorsan megcsinálja hogy túl legyek rajta. Úgy mondta nekem mintha nem lenne más alternatíva. Én kisebb sokkot kaptam, utána mondtam hogyha tényleg nincs más akkor vágjunk bele. Ő ezt szó szerint vette, kb 15 percig tartott a műtét, majd felírt nekem egy kúpot, ezt csak receptre lehet kapni, parafinolajat, hogy napi kétszer egy evőkanállal szedjek a székletlazításhoz, és egy Venotec 600 mg nevű gyógyszert (recept nélküli) hogy szedjek napi kettőt. Tehát nekem időm sem volt megelőzésen gondolkodni, de ahogy utánaolvastam ez a Venotec gyógyszer lenne rá a megoldás.
2016. ápr. 26. 22:58
5/8 anonim válasza:
Értem, köszi. Én most elkezdtem Reparonnal kenni, edzést szünetelve vagy max ilyen nem törzset igénybe vevő (pl. bicepszezés) edzést tolok. Most mintha kisebb lenne meg éjszaka nem fájt, remélem nekem nem kell kivágni, mert k*rvára tud fájni:D
6/8 A kérdező kommentje:
Az az érdekes hogy a műtét előtt egy dudort éreztem, mint egy picivel nagyobb pattanás méretűt, és műtét után az ugyan úgy megvolt. Most már abszolút eltűnőben van. Csak azon gondolkodtam hogy akkor mit vágtak ki? Ha azt mondja a dokid hogy ki kell vágni, ne félj tőle. A műtét utáni másnapig szar csak, de ha szedsz fájdalomcsillapítót akkor azt sem érzed. Rosszabb ez a nem edzés, és azon gondolkodni hogy utána sem vághatok bele azzal a vehemenciával amivel szeretnék. Ha esetleg dokihoz kerülsz kérdezd meg tőle hogy őszerinte mik azok gyakorlatok amik kiválthatják ezt. Én két orvossal beszéltem, bár elég félvárról vették a dolgot, ők azt mondták hogy az edzésnek nincs hozzá köze amit kétlek. Én amit olvastam a hasazás gugolás húzodszkodás. Na ezeket nem tudom kiváltani semmivel :-(
2016. ápr. 28. 06:39
7/8 anonim válasza:
Hát nem tudom, nekem anno erőlködést mondott, nekem is egyébként valszeg ettől jött elő (3 napig folyamatosan napi 2x voltam székelni és valszeg ez). Nekem egyébként csak konkrétan az érzéstelenítő tű fáj rohadtul, utána egyáltalán nem; se a műtét, se a következő napokban nem fáj.
8/8 Elizabeth1993 válasza:
Szia, nekem 2 éve jott elo egy kulso aranyer stressz miatt. Akkor detralex-kúp-kenőcsöt hasznaltam es meg is gyogyult, DE maga a dudor ott maradt ( nem fajt, nem ereztem). Kedden raszantam magam es elmetem dokihoz h mit lehetne tenni veli. O masnapra beirt szkeloterapiara ( elinjekciozas). Az erzestelenites nagyon fajt:D, a tobbi nem... Elv az injekciozas elsorvasztja az aranyeret + varrt is valamit . Masnap nagyon rossz volt de bevettem fajdalomcsillapitot. Az a fura h meg mindig ott van egy dudor kis varrattal... Erre azt mondta a doki h ez normalis es a varrat szepen kilokodik majd a duzzanat meg visszahuzodik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!