Hogyan lehet feljelenteni egy dokit, ha pénzt kér a műtétért?
Pesti kórházban (állami) műtöttek a nőgyógyászaton, cisztát vettek ki. Műtét után adtunk a dokinak borítékban 20ezret. Utána mikor készültem haza, megkérdezte hol dolgozunk (átlagos kereset), azt mondta, ne sértsük meg 20 ezerrel, ez a műtét 50ezer nála. Mondtam, hogy most nincs nálam pénz, majd csütörtökön behozom, akkor megyek varratszedésre.
Most mit csináljak? Normális ez?
Tanúd van? Akár a pénzátadásra, akár a "fizetési felszólításra"? Hangfelvétel, videófelvétel, bármi?
Ha nincs, akkor nem sokra mész. Az orvosetikai bizottságnál bepanaszolhatod, de ha nincs bizonyítékod, "rágalmazó" lehet belőled könnyen. Üdvözlet Abszurdisztánban...
Esetleg, ha megéri, próbálkozhatsz a médiával. De ott is: bizonyíték kell!
és ha máshoz mennék el varratszedésre? (laparoszkópia volt)
de kihez azt nem tudom...
Szia! Ez nagyon durva. Kicsit sokat képzel magáról. Szerintem nyugodtan menj varratszedésre máshoz. Ha odamész és többen rendelnek, véletlenül se mondd az ő nevét, mert akkor odahívják és azt hiszi, külön hívattad...
Ez komoly, hogy őt rendelték ki, hogy műtsön, fel sem kérted, és ilyen szöveget lenyomott??? Vagy a főorvossal vagy a betegjogi képviselővel beszélhetsz.
Első azért nagyon rosszindulatú volt a megjegyzésed, bizony van ahol pénz nélkül is ugyanolyan tisztességesen látnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!