Mennyire veszélyes a kullancs?
Figyelt kérdés
Lakóhelyünk mellett van egy szép tó, amit erdő vesz körül, szeretünk ott sétálni. Viszont rengeteg a kullancs, szinte minden sétálás után találunk jobb esetben a ruhánkon egyet. Miután megjövünk átnézzük egymást, letusolunk, mégis az elmúlt 2 hétben már a családtagok közül szinte mindenkiben találtunk kullancsot. Már felmerült az is, hogy nem kellene oda mennünk kirándulni. Szerintetek mit lehet tenni, illetve mekkora az esély, hogy fertőzést kapjunk tőlük? (dél alföldön lakunk)2016. ápr. 17. 16:09
1/4 anonim válasza:
A fertőzött kullancs a veszélyes
2/4 anonim válasza:
A kullancsot be lehet vizsgáltatni. Patikában érdeklődj
Vagy a dokitól kérhetsz kullancsencephalitis ellen oltást (agyvelő v. agyhártyagyulladás ellen)
3/4 A kérdező kommentje:
Igen azt én is tudom. Nekem az a véleményem egyébként, hogy sajnos nem tudunk mit tenni, sajnos a kirándulás ezzel jár. Csak azért nem kellene megbetegedni...
2016. ápr. 17. 16:16
4/4 anonim válasza:
Az ilyen helyen zokniba tűrt nadrág, hosszú ujjú blúz kell. Érdemes a nadrág szárát alulról a térdig legalább lefújni kullancsriasztóval. Este pedig át kell nézni mindenki testét. Az azonnal megtalált kullancs még nem fertőz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!